Ратни злочинци удружени

ХАРАДИНАЈ И ТАЧИ ДОГОВОРИЛИ ВЛАДУ У ПРИШТИНИ

         У будућој косовској влади Хашим Тачи ће бити премијер, а Рамуш Харадинај потпредседник, преноси приштински лист "Коха диторе".

         Хашим Тачи ће бити премијер, а Рамуш Харадинај потпредседник у будућој косовској влади коју ускоро очекује реконструкција, преноси приштински лист "Коха диторе".

         Очекује се да ће споразум представника две странке - ДПК и АБК, произашле из ОВК, бити постигнут до католичког Божића Лист преноси, позивајући се на извор унутар ДПК, да је Харадинај пристао да ради по директивама Тачија као заменик премијера.

         "Хашим Тачи ће и даље бити премијер, Харадинај његов заменик, док се са друге стране очекује да АБК добије три или пет министара", рекао је званичник ДПК-а, укључен у разговоре Тачија и Харадинаја.

         Наводно су исту информацију потврдили и званичници АБК-а, додајући да ће детаљи потпуног споразума бити објављени након озваничења коалиције.

         Улазак АБК (има 12 посланика од 120 у косовској скупштини ) у коалицију са ДПК (има 34 посланика ) актуелизован је због све крхкије већине коју Тачи има у коалицији са странком Беџета Пацолија.

         Изражавајући спремност да уђе у реконструисану владу, Рамуш Харадинај је најавио да је то могуће једино ако добије место премијера, или ће у супротном остати у опозицији.

Извор: Коха диторе

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари