Србија ће имати још проблема на својој територији и то ће да плати!

НЕНАД ЧАНАК ПРЕТИ ИНТЕРНАЛИЗАЦИЈОМ ВОЈВОЂАНСКОГ ПИТАЊА И ПОЗИВА БОЈАНА ПАЈТИЋА ДА ЗАУЗМЕ ЧВРШЋИ СТАВ ПРЕМА БЕОГРАДУ

         Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак изјавио је да се, после прекомпоновања власти у војводјанским градовима и општинама, "сваки час очекује и удар на покрајинску власт", што би требало да "послужи за финални обрачун са Војводином као политичком заједницом".

         Чанак је у интервјуу за новосадски "Дневник", рекао да би последица тога могло да буде интернационализација војвођанског питања.

         "Зато ћемо морати да се обратимо свим пријатељима у Европском парламенту и региону, а имамо их довољно. И да запитамо како је могуће да се такав проблем, као што је уништавање једног цивилизацијског простора као што је Војводина, од централистичких власти у Београду успешно гура под тепих већ 24 године", навео је Чанак.

         Он је казао да би актуелна покрајинска влада, коју предводи заменик председника ДС Бојан Пајтић, морала да заузме много чвршћи став у борби за остваривање права грађана Војводине.

         "Ако се сада не побуни, мораћемо да тражимо друге начине супротстављања", рекао је Чанак

         "То значи да ће Србија имати све веће проблеме на својој територији и да ће морати да плати много већу цену него што је платила до сад", закључио је Чанак.

         Према речима Чанка, Србија се не држи сопственог устава ни кад је реч о Косову, ни кад је у питању Војводина, "чиме доказује да није правна држава", и додао да је положај Војводине "климав и несигуран" докле год није дефинисан

Извор: Дневник

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари