Србији није место ни у једној чекаоници

ЛИДЕР ДСС ПОСЛЕ НАЈАВЕ НЕМАЧКЕ ДА НЕЋЕ СРБИЈИ ОДОБРИТИ ПОЧЕТАК ПРЕГОВОРА ЗА УЛАЗАК У ЕУ ИНСИСТИРА НА ПОЛИТИЧКОЈ НЕУТРАЛНОСТИ

         Лидер ДСС Војислав Коштуница наговештај Ангеле Меркел да Немачка у догледно време неће одобрити почетак преговора о чланству у ЕУ, прокоментарисaо је речима да то "отвара питање којим путем Србија треба да иде".

         "Изјава немачке канцеларке јасно наговештава да Немачка у догледно време неће одобрити приступне преговоре за учлањење у ЕУ. То отвара суштинско питање којим путем Србија треба да иде даље, и у том смислу, најбољи пут за земљу је политичка неутралност, пише у саопштењу Д С С, достављеном агенцији Бета.

         Коштуница је оценио да би игнорисање немачког става према даљем проширењу ЕУ било неодговорно пошто је, како је навео, "немачки глас пресудан у ЕУ".

        "Србија је од 2008. године својим државним и националним интересима, пре свега Косовом и Метохијом, плаћала европске интеграције, што није био случај ни са једном другом државом. Сада се Србији саопштава да ће незнано дуго бити у чекаоници за улазак у ЕУ.Србији није место ни у чијој чекаоници, већ треба да се окрене себи, свом развоју и својим интересима", поручио је лидер Д С С.

         Коштуница се заложио за "национални дијалог о ЕУ" и назвао "догмом" тврдњу да ЕУ нема алтернативу, истакавши да је политичка неутралост најбољи пут за Србију.

Извор:Факти/ Beta

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари