Српски политичари: Мишковић? Ко то беше?!

И ВЛАСТ И ОПОЗИЦИЈА У СРБИЈИ РЕДОМ ТВРДЕ ДА НИСУ НИКАДА УЗИМАЛИ НОВАЦ ОД МИРОСЛАВА МИШКОВИЋА

         Ја сам био министар трговине и нормално је да министар трговине има професионалне релације с највећим трговинским ланцима у земљи. Нисам био Мишковићев пријатељ, ни сарадник, нити сам био на његовом платном списку, рекао је Слободан Милосављевић, бивши министар трговине за Данас.

Представници десетак политичких странака, као и бивши министри Слободан Милосављевић, Предраг Бубало и Александар Влаховић, у изјавама за Данас негирају да их је најмоћнији српски бизнисмен Мирослав Мишковић икада финансирао. Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић, с друге стране, каже да је било много политичара који су „без двоумљења и нескривено“ били на страни власника Делте, а не на страни државе, пише Данас.
Вучић је јуче на конференцији за новинаре у Влади Србије рекао да има сазнања да је било више људи, међу којима и министара, који су од Мишковића месечно примали од 30.000 до 50.000 евра, а да би доказе за то требало да прибаве надлежни државни органи.

Слободан Милосављевић, бивши министар трговине у два мандата, кога је у делу јавности красио надимак „министар за Делту“, више пута је довођен у блиску везу с најмоћнијим ухапшеником у Србији. У време када је Милосављевић био министар трговине, држава је 2009. са 40 милијарди динара кредита финансирала трговинске ланце, а сумњало се да је најмање трећина новца завршила у рукама Мишковића. Бивши министар данас тврди да је његов однос с власником Делта Холдинга био чисто професионалан.

               “Ја сам био министар трговине и нормално је да министар трговине има професионалне релације с највећим трговинским ланцима у земљи. Нисам био Мишковићев пријатељ, ни сарадник, нити сам био на његовом платном списку. Радио сам најбоље што сам знао и умео свој посао и то је једина моја релација с Мишковићем као власником Делте. Ако је Мишковић некога од политичара плаћао, то би требало да каже и да наведе колико им је новца давао. Мене није, и према томе немам страх да могу бити увучен у неку другу причу током истраге која се води против њега“, каже Слободан Милосављевић за Данас и додаје да не зна да ли је Мишковић финансирао ДС, јер он сам није имао никакву функцију у странци", каже Милосављевић за Данас.

Извор: Данас

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари