Да ли је високи официр МУП службеним возилом покушао да угрози Николића?

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ ПОТВРДИО ДА СЕ НА АУТОПУТУ ЗА НИШ

ДОГОДИО „ИНЦИДЕНТ“ КОЈИ МОРА ДА БУДЕ ИСТРАЖЕН

        САМО што је Србија почела да „вари“ чињеницу да је „део полиције“ прислушкивао председника Републике Томислава Николића и првог вицепремијера Алкесандра Вучића, уследила је нова „бомба“.

       Прво је дневни лист „Курир“ - позивајући се на своје изворе - објавио да је „високи официр МУП-а“ покушао да убије Николића. Ни мање, ни више!

       Убрзо је уследило саопштење Николићевог кабинета (прес-службе) да је председник - у петак ујутро, на аутопуту Београд-Ниш - имао „инцидент“ чији сви аспекти треба да буду „испитани до краја“.

       Никаквих детаља! А све је „замирисало“ на чувени „инцидент“ из 2003. кад је Багзи пресецао пут ескорту тадашњег премијера Зорана Ђинђића који се кретао према Бањалуци.

       Ево шта су о „инциденту“ објавили „Курир“ и „Блиц“ који преноси саопштење из Николићевог кабинета:

„Курир“

АТЕНТАТ НА ПРЕДСЕДНИКА

Официр МУП покушао да убије Тому Николића!

       ВИСОКИ официр МУП Србије изазвао је инцидент у суботу око три сата ујутру када је службеним аутомобилом налетао на колону возила која је пратила председника Србије Томислава Николића и више пута им пресекао пут!

       Инцидент се догодио на ауто-путу Београд-Ниш, ексклузивно сазнаје Курир!

       - Председник Николић ишао је према Крагујевцу. Он је био у „мерцедесу“, а у аутомобилима иза и испред њега било је обезбеђење - каже наш саговорник из безбедносних структура.

„Блиц“

КАБИНЕТ:Николић имао инцидент на аутопуту

       КАБИНЕТ председника Србије Томислава Николића потврдио је вечерас да се у петак ујутру на аутопуту догодио инцидент и саопштио да је Николић изразио уверење да ће сви аспекти тог догађаја бити испитани.

       „Председник Николић је изразио своје пуно поверење у припаднике Министарства унутрашњих послова Србије, који се брину о његовој личној безбедности“, додаје се у саопштењу из Николићевог кабинета, без навођења било каквих детаља о инциденту.

       Председник је такође изразио уверење да ће сви аспекти инцидента бити испитани до краја, наведено је у саопштењу.

       Како „Блиц“ незванично сазнаје, у питању је службено полицијско возило које се заиста неуобичајено приближило колони возила под пратњом у којој је био председник Николић.

       Овај инцидент догађа се у време заоштравања афере око прислушкивања. Потпредседник Владе Александар Вучић рекао је данас да је „некоме био битан увид у кретање њега и председника Србије“, а не листинг позива.

       Извор „Блица“ изјавио је данас да директор полиције Милорад Вељовић тражи да се покаже налог да би се утврдило ко га је потписао и која је јединица унутар Управе криминалистичке полиције тражила листинг Вучићевог телефона.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари