Брат Монти није дошао

Поводом «великог скупа масона из целог света" у Београду

* Прича није тако проста, оптимистична и гламурозна, поготово што масонерија у држави Србији нема никакав статус, а још мање је један од стубова друштва и заштитника националних интереса државе, као што је то у Немачкој, Енглеској, Италији, САД, па донекле и у Француској

* После распада Велике националне ложе Француске, на сцени се појављује Велика ложа Француске, која захваљујући неким Србима који дуго живе у Француској и њени су чланови, сада отварају везе са Србијом и кроз Конфедерацију удружених великих ложа Европе - заправо покушавају да задобију симпатије и признање друге конфедерације, на чијем је челу Уједињена велика ложа Енглеске

* Јасно је да су ово озбиљне геополитичке игре, а да су српски масони "лака пешадија" која можда није ни свесна у које игре се упушта и на чијој страни

* Озбиљне европске масонерије - немачка и италијанска - зато не учествују у "реконструкцијама" француске браће

Пише: Милан Видојевић

            НОВИНЕ су – све до задње - објавиле "сензационалну вест" о почетку великог скупа масона из "целог света" који се одржава у Београду. Из пригодних изјава господина Драгослава Павловића, ВМ Велике националне ложе Србије, испада да је реч о значајном скупу који ће много значити не само за српску масонерију него и за Србију у целини.

           Та прича није тако проста, оптимистична и гламурозна, поготово што масонерија у држави Србији нема никакав статус, а још мање је један од стубова друштва и заштитника националних интереса државе, као што је то у Немачкој, Енглеској, Италији, САД, па донекле и у Француској.

            Некада велика и утицајна Велика национална ложа Србије, цепала се у фракције задњих година јер су сујетни Велики мајстори заволели свој статус и желели да се на одређеним местима задрже доживотно, ако је то могуће (а није). Интересантно је да се прошле године у Француској, ако се не варам, распала и угасила Велика национална ложа Француске, после низа скандала и непријатних афера.

            Прво је Никола Саркози хтео да уђе у Велики Оријент Француске, данас најмоћнију масонску организацију у Француској, чему се успротивио Строс-Кан, угледни масон Оријента и политички непријатељ Саркозијев. Уследила је одмазда и намештаљка Строс-Кану са "собарицом" у Америци, што је вероватно било дело француске и америчке обавештајне службе.

            Строс-Кан је завршио своју политичку каријеру, прети му и затвор због (стварне-измишљене?) кривице, али је уследио удар на ложу где је Саркози био члан - на Велику националну ложу  Француске. Избила је велика афера са ВМ Националне ложе, Франсоа Стефанијем, који је оптужен за нестанак 24 милиона евра из касе ложе. Аферу која је водила распаду, покушао је да заустави брат који га је наследио као ВМ, Алан Жолије, други човек ДГСЕ, француске тајне службе. Из овог се види да је у рад озбиљне европске масонерије, у озбиљним државама, умешана и држава и њене разне службе, јер су масони у овим земљама озбиљан политички, економски и сваки други фактор.

            После распада Велике националне ложе Француске, на сцени се појављује Велика ложа Француске, која захваљујући неким Србима који дуго живе у Француској и њени су чланови, сада отварају везе са Србијом и кроз Конфедерацију удружених великих ложа Европе - заправо покушавају да задобију симпатије и признање друге конфедерације, на чијем је челу Уједињена велика ложа Енглеске.

            Питање је - да ли ће ово признање стићи, и када - јер је потребно добити подршку не само енглеске већ и америчке масонерије, што ће бити још теже.

            Јасно је да су ово озбиљне геополитичке игре, а да су српски масони "лака пешадија" која можда није ни свесна у које игре се упушта и на чијој страни.

            Озбиљне европске масонерије - немачка и италијанска - зато не учествују у "реконструкцијама" француске браће.

            У Италији се још увек "пита" брат Личо Ђели, звани Кобра, а брат Марио Монти има довољно својих послова и обавеза да учествује на "малим сеоским приредбама" било где у свету, а поготово у Србији.

            Камо среће да нам помоћ пруже заиста утицајне обедијенције. Можда би судбина Србије била мање тешка. Поготово што је масонерија одавно изгубила своју спиритуалну страну проистеклу из корена масонског учења и претворила се у лобистичке политичке групе за трговину утицајем. Можда је баш због тога интересантна српским масонима, који мисле да уз помоћ браће из Европе одмах ушићаре нешто за себе лично.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Нада's picture
Нада 15:19 28.05.2012.

  • +78
Voting is closed.

Изгледа да су масони и УДБА српска Судба.

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 09:06 29.05.2012.

  • +68
Voting is closed.

Nesto sto je sigurno to je da ce oni nas ubijati iskoristavati trovati kao sto su to radili oduvek .Oni su ti koji su prouzrokovali sve ratove i nedace ovog covecanstva,Sa njima se treba obracunati ako zelimo miran zivot bez satanista.Srbija ih je puna i svi zauzimaju najvaznije pozicije u drustvu od predsednika drzave,vlade,Skupstine,direktora preduzeca . Bogu se molim da uslusa moju molbu da probudi ovaj narod da svati da je u velikoj opasnosti za svoj opstanak.Nije mi jasno zasto Crkva suti i ne opominje narod da je Antihris medju nama.Mozda su i oni TAMO ko zna.Dobro se zna da je i Vladika Nikolaj Velimirovic bio Mason.Veliki pozdrav.

Goca's picture
Goca (није потврђен) 08:46 29.05.2012.

  • +79
Voting is closed.

Hvala g.Vidojeviću što nam je razjasnio neke događaje oko ovog "velikog događaja", kako su ga predstavili mediji i kako gospoda srpski masoni žele da se prikažu. Meni je i pre ovih događanja bilo jasno da je sve to skupa jedna šuplja predstava (mislim, sa srpskim masonima) jer mi ni pre, a ni sada ne osećamo nikakav pozitivan uticaj ove organizacije na naš svakodnevni život. Naprotiv! Oni, pojedinačno, verovatno imaju neke privilegije i druge koristi ali na državnom nivou mi imamo samo štetu! Nikada oni ništa nisu izdejsvovali koda svoje belosvetske "braće" za srpski narod niti će ! Eto, kakav je njihov uticaj. Mogu da pričaju i da paradiraju koliko žele - većina ljudi u Srbiji NEMA NIKAKVE KORISTI od njih. Bolje da se drže podalje od nas, jer očigledno ne rade u našu korist.

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 08:55 29.05.2012.

  • +70
Voting is closed.

Svi masoni su satanisti i najgora trulez na ovom svetu koja ima za cilj da preuredi covecanstvo po Luciferovom programu.Jedna vlada i jedan glas.Sta jos treba da nam se desi pa da se narod trgne iz dremuckanja.Mi smo jos uvek zajednica koja nema pojma sta joj se desava..Srbijom vladaju antihristi,DOK MOJE PLEME SNOM MRTVIM SPAVA. Velika tragedija sta drugo reci.

Додај коментар