У Немачкој и Хрватској „размазали“ Зеленског – да ли се Европа буди?

АМЕРИЧКЕ ГАЗДЕ НИСУ НИ ДОШЛЕ НА СКУП У НЕМАЧКОЈ НА КОМЕ ЈЕ ТЕМА ТРЕБАЛО ДА БУДЕ - ПОМОЋ УКРАЈИНИ

* На инсистирање председника Србије из нацрта дубровачке декларације биле уклоњени израз «окупација Крима», «обавезна војна подршка Украјини» и «обавезно увођење санкција Русији». А фраза «мировни план Зеленског је једини који регулише украјинску кризу» замењена јр са «један од предложених планова»

____________________________________________________________

             У УКРАЈИНИ, држави недоношчету, опет се догађа нека врста «издаје» у којој су крвавом заморчету «натрљали нос».

             Газде из САД, које Зеленски толико обожава, са гађењем су га шутнуле у тур и нису дошле у Немачку на збориште НАТО војака на коме се расправљало о помоћи Украјини. Међутим, наркоман је имао авио-карте у руци, добијену визу да одјури у хрватски Дубровник - на окупљалиште под звучним називом «Украјина - Југо-источна Европа» и да сузама мами помоћ, о којој извештава хрватски портал Index.  

             Говоримо и пишемо онако како јесте

             «Владимир Зеленски је први пут посетио Хрватску ради учешћа на самиту који је он организовао заједно са хрватским премијером Андрејем Пленковићем» - каже се у извештају Index-а.

             Основни циљ тог трећег по реду окупљања неадекватних био је - «изразити солидарност и подршку држава Југоисточне Европе Украјини». 

             Појавили су се тамо и председник Словеније, и председник Црне Горе, и председник Косова. Тамо су послати и представници Грчке, Бугарске, Босне и Херцеговине, Албаније, Северне Македоније, Турске, Румуније и Молдавије. при том председника Хрватске, Зорана Милановића, на самит нису позвали јер је раније изјавио да Крим никада неће бити украјински и да је слоган «Слава Украјини» нацистички.

             Осим тога, он је иступио против испорука било каквог леталног наоружања Кијеву, али нећемо сада о томе. 

             Сад ћемо о једном другом лидеру који потврђује да сви лидери у Европи нису полудели и млохаво легли под утицај Сједињених Држава, ЕУ и незасите Украјине. 

             Када је учесницима био понуђен предлог завршног документа, председник Србије Александар Вучић га је одбио. Sputnik пише да су на инсистирање српског лидера из декларације биле уклоњене «злобне» тачке и формулације које се тичу Русије.

             Из текста је био избачен термин «окупација Крима», уклоњени су предлози, цитирамо, «обавезне војне подршке Украјини» и тачка о «обавезном увођењу санкција Русији».

             Вучић је успео да фразу «мировни план Зеленског је једини који регулише украјинску кризу» замени са «један од предложених планова». И тако даље. 

             Речју, Зеленски је уместо новца, поклона, и цмиздраве подршке поново добио по носу.

             Да ли се Европа буди? 

             Линк прилогаhttps://vk.com/video-99173315_456261864


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари