Кендал: Русија ће остати претња САД и након окончања украјинског сукоба

BLOOMBERG: ЗАПАДНИ САВЕЗНИЦИ КИЈЕВА РАЗМАТРАЊУ ОПЦИЈЕ ЗА ОКОНЧАЊЕ РАТА У УКРАЈИНИ

Френк Кендал

* Заменик председника Савета безбедности РФ Дмитриј МЕВЕДЕВ: Русија мора бити спремна за акте одмазде против оних који активно позивају – имајући у виду могућности НАТО - на ударе дубоко по њеној територији

_________________________________________________

        МИНИСТАР америчке ратне авијације Френк Кендал рекао је да ће Русија остати претња за америчку државу и након окончања украјинског сукоба.

        „Русија ће вероватно и тада бити акутна претња Сједињеним Државама“, нагласио је Кендал.

        Заменик председника Савета безбедности РФ Дмитриј Медведев рекао је да Русија мора бити спремна за акте одмазде против оних који активно позивају – имајући у виду могућности НАТО - на ударе дубоко по њеној територији.

        У међувремену је америчка новинска агенција Bloomberg објавила да „свезници Кијева почињу да разматрају опције за окончање сукоба у Украјини“.

        „У оквиру расправе о стратегији за наредну годину, западни званичници озбиљније разматрају како би се преговорима могло доћи до окончања сукоба и изласка из кризе“, преноси агенција, позивајући се на изворе.

        Навела је и да „неки савезници верују да би период између америчких председничких избора и инаугурације новог лидера следећег јануара могао да пружи прилику за споразум између Русије и Украјине“.

        Bloomberg истовремено наглашава да западни званичници неће вршити притисак на Владимира Зеленског да донесе одлуку о преговорима.

         Раније су син републиканског председничког кандидата - Доналд Трамп Млађи - и бивши учесник америчке председничке трке, Роберт Кенеди Млађи, позвали Белу кућу да одмах почне директне преговоре са Русијом ради окончавања украјинског сукоба.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари