Републиканци траже да Бајден буде оптужен за подстрекавање на убиство Трампа

ПРЕДСЕДНИК САД НАЛОЖИО ТАЈНОЈ СЛУЖБИ ДА ПОЈАЧАНО ОБЕЗБЕЂУЈЕ ТРАМПА

Ликвидирани атентатор Томас Метју Крукс

* Све надлежне службе америчке власти синхронизовано „перу“ и себе и самог Бајдена од сумњичења да имају везе са атентатом на Трампа за време његовог предизборног митинга у Батлеру, у Пенсилванији. ФБИ је саопштио: „Осумњичени је деловао као усамљени вук. Нема назнака да је припадао некој идеологији или да је имао било какве психичке проблеме“

* Осам републиканских конгресмена означило је Џоа Бајдена кривим за покушај убиства Трампа. Републикански сенатор из Охаја Џејмс Дејвид Венс подсетио је да је Бајден тврдио да је Трамп „ауторитарни фашиста који мора бити заустављен по сваку цену“. Оценио је да је управо ова реторика довела до покушаја атентата на бившег председника САД

___________________________________________________________

          АМЕРИЧКИ председник Џо Бајден изјавио је да је Тајној служби наложио да предузме неопходне мере како би осигурала безбедност Доналда Трампа као председничког кандидата и бившег шефа државе.

          „Трамп... већ добија повећани ниво безбедности. Дао сам налог Тајној служби да му стави на располагање све ресурсе и заштитне мере неопходне за његову континуирану безбедност“, рекао је Бајден током краћег говора који је емитован на сајту Беле куће.

          Истовремено су све надлежне службе америчке власте синхронизовано почеле да „перу“ и себе и самог Бајдена од сумњичења да имају везе са атентатом на Трампа за време његовог предизборног митинга у Батлеру, у Пенсилванији.

          Прво је ФБИ саопштио: „Осумњичени за покушај атентата на бившег председника Доналда Трампа деловао је као усамљени вук. Нема назнака да је припадао некој идеологији или да је имао било какве психичке проблеме“.

          New York Times, позивајући се на високог америчког званичника, објавио је да нема назнака да је убица повезан са "локалним или страним терористичким организацијама или страним земљама“.

          Washington Post је пренео тврдњу портпарола Пентагона Патрика Рајдера, да осумњичени нема никакве везе са америчким оружаним снагама и да није наведен ни у једној бази података Министарства одбране.

          Чак је и фирма у којој је осумњичени за напад на Трампа - Томас Метју Крукс - предочила јавности САД да он има „чист досије“.

          Међутим, све ово није зауставило лавину која је очекивано дошла са стране Трампове половине Америке.

          Осам републиканских конгресмена означило је Џоа Бајдена кривим за покушај убиства Трампа.

          Републикански сенатор из Охаја Џејмс Дејвид Венс подсетио је да је Бајден тврдио да је Трамп „ауторитарни фашиста који мора бити заустављен по сваку цену“. Оценио је да је управо ова реторика довела до покушаја атентата на бившег председника САД.

          Конгресмен Мајк Колинс је позвао тужиоца округа Батлер да одмах подигне оптужницу против Бајдена „за подстицање на убиство“.

          Кит Селф је рекао да сваки Американац треба да буде огорчен Бајденовим подстрекавањем на насиље против Трампа.

           Са сличним оптужбама против Бајдена јавно су иступили и Лорен Боберт, Марша Блекберн, Ник Лалота и Клаудија Тени.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари