Руси у центру Њујорка, незаустављиво се крећу ка Торецку - могуће урушавање тог дела фронта

УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ ПРИЗНАЈУ ДА СУ СЕ МЕЂУ ЊИХ УВУКЛИ ПАНИКА И ОЧАЈАЊЕ - ЈЕДНА ЧЕТА НАПУСТИЛА ФРОНТ

Борбе у јужном делу Њујорка

* Руси су истерали украјинске снаге из Јурјевке и кренули на остала предграђа Торецка. Ту су заузели Петровску гору, од које им се отворио пут ка центру града

_______________________________________________________

         УКРАЈИНСКИ Њујорк само што није прешао по контролу руске војске.

         Исто се, само који дан касније, може догодити и знатно већем Торецку (Ђержинску) и агломерацији више градића који га окружују.

         И у Кијеву признају да им се торецки фронт може урушити, иако његов главнокомандујући, Александар Сирски, настоји да „угаси пожар“ пребацујући „под Торецк“ бригаде са других фронтова. Чак и са волчанско-липецког.

         За Украјинце је најдраматичније у Њујорку (Новгороду).

         Руска војска је заузела доминантни вис на источној периферији Њујорка, што је њеним јуришним групама омогућило да продру до само центра. Потом и да избију на југозападну периферију.

         Паралелно, Руси су истерали украјинске снаге из Јурјевке и кренули на остала предграђа Торецка. Ту су заузели Петровску гору, од које им се отворио пут ка центру Торецка.

         Генералштаб Оружаних снага Украјине признао је да је ситуација на торецком фронту „напета и тешка“.

         Кијевски ратни извештачи и аналитичари наводе да се „паника и очај увлаче у јединице које бране Њујорк и држе Торецки фронт“. А да се све погоршало након што је једна украјинска чета самовољно напустила „ровове Њујорка“, уз поруку војном врху да неће да гине „само са аутоматима у рукама“.

          Од бригаде послате у помоћ Њујорку - како је посведочио један украјински војник - „за мање од два сата је остала само петина“. Односно: по 20-ак војника у свакој чети.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари