Конте: НАТО-стратегија није Русију ни војно ни економски бацила на колена, ствари стоје - супротно

ИТАЛИЈАНСКИ ЕКС-ПРЕМИЈЕР: РАТ У УКРАЈИНИ ОГОЛИО НЕСПОСОБНОСТ ЕУ И ПОДРЕЂЕНОСТ ЊЕНИХ ЛИДЕРА САД

Ђузепе Конте

* Ђузепе КОНТЕ: „Ни изолација Русије није постала реалност. Чак ствари стоје обрнуто. Управо је завршен 15. самит БРИКС-а на челу са Русијом и Кином са специфичном перспективом њеног даљег ширења 2024. године, која ће обухватити 45 одсто светске популације и 38,2 одсто светског БДП“

_______________________________________________________________

          НАТО-стратегија за сукоб у Украјини није донела алијанси жељени резултат, а економске санкције уведене Русији нису осакатиле њену економију, изјавио је бивши италијански премијер Ђузепе Конте.

          „Стратегија коју је до сада спроводио у НАТО, заснована на сталним војним испорукама Украјини и логици ескалације, није довела до прижељкиваног војног пораза Русије. Сасвим супротно. Није било пораза руске војске у Бахмуту, није било колапса њених јединица, није било повлачења током украјинске контраофанзиве“, написао је италијански политичар на Фејсбуку.

          Конте је признао и да економске санкције „нису Русију довеле до банкрота и нису поткопале њену економију”.

          Бивши италијански премијер је додао да се могућност унутрашње дестабилизације у Русији урушила „јер је дошло до јачања Путиновог лидерства и раста унутрашњег консензуса“, ​​а западна политика није довела до изолације Русије:

          „Изолација Русије никако није постала реалност. Чак ствари стоје обрнуто. Управо је завршен 15. самит БРИКС-а на челу са Русијом и Кином са специфичном перспективом њеног даљег ширења 2024. године, која ће обухватити 45 одсто светске популације и 38,2 одсто светског БДП“.

          Конте је нагласио да је сукоб у Украјини „открио неспособност Европске уније да развије ефикасну заједничку стратегију и оствари независно политичко и економско вођство“.

           Посебно је указао на подређеност европских лидера Сједињеним Државама.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари