Шолц признао да је Немачка у финансијским проблемима и без привредносг раста

УПОЗОРИО И ГРАЂАНЕ И БИЗНИС ДА ДРЖАВА НИЈЕ У СТАЊУ ДА ИМ СУБВЕНЦИОНИШЕ ЦЕНУ СТРУЈЕ

* Иступио са лукавом тврдњом да је главни проблем Немачке – с обзиром на њену велику зависност од извоза – „слабљење глобалне економије“. Очито и даље не сме ни да зуцне да су главнији и већи - енергетски и економски раскид са Русијом и бекство домаћег капитала (током последње године – 132 милијарде) и индустрије у САД

_________________________________________________________

         НЕМАЧКА је признала да економски бар једним коленом већ клеца.

         Њен канцелар Олаф Шолц изјавио је да је привредни раст у његовој земље "незадовољавајући".

         Ово "незадовољавајући" подразумева да раст постоји, само није задовољавајући, а Немачка је већ други квартал узастопно у стагнацији. Дакле: Шолц лукави.

         А лукави и са тврдњом да је главни проблем Немачке – с обзиром на њену велику зависност од извоза – „слабљење глобалне економије“. Очито и даље не сме ни да зуцне да су главнији и већи – енергетски и економски раскид са Русијом и бекство домаћег капитала (током последње године – 132 милијарде) и индустрије у САД.

         Канцелар је, иначе, објавио сународницима да држава неће издвајати додатна средства за борбу против економске кризе јер би је то директно водило ка још већим  дуговима.

         Признао је да државни буџет не располаже средствима за дугорочно субвенционисање цене електричне енергије.

         Подсетио их је да су последњих година дугови земље повећани за стотине милијарди евра јер су издвајана средства за борбу против пандемије, као и за проблеме у вези са поскупљењем енергената.

          Посебно је нагласио да држава фирмама неће субвенционисати цену електроенергије. Додао је да Немачка за то нема ни законску подлогу.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари