Украјинске војнике који покушавају да напусте борбу убијају и „инструктори НАТО“

НА ДЕСНОЈ ОБАЛИ ДЊЕПРА УКРАЈИНЦИ ПУЦАЛИ ПО СВОЈИМА КОЈИ СУ ОДБИЛИ ДА ЧАМЦИМА ФОРСИРАЈУ РЕКУ

* Генерал-потпуковник Андреј МОРДВИЧОВ, командант руске Групе јединица Центар: У свакој украјинској чети има до 10 страних бораца, углавном из балтичких земаља и Грузије, који наступају у таквој улози

_______________________________________________________

          ВОЈНИ врх кијевског режима пуца у своје војнике који покушавају да побегну са фронта или одбијају да извршавају наређења.

          На десној обали Дњепра, у Херсонској области, специјална група за такве „задатке“ пуцала је на јединицу Оружан их снага Украјине која је одбила да чамцима форсира реку.

          То се догодило у близини града Берислава.

          Војници су одбили да уђу у чамце да би избегли готово сигурну смрт под руском ватром, али су је неки нашли након „пријатељске ватре“ својих.

          Генерал-потпуковник Андреј Мордвичов, командант руске Групе јединица Центар, открио је да у овој врсти стрељања украјинских војника учествују и „инструктори из земаља НАТО који делују као припадници украјинских казнених одреда“.

           Према његовим речима, у свакој украјинској чети има до 10 страних бораца, углавном из балтичких земаља и Грузије, који наступају у таквој улози.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари