Украјинци појачали паљбу да прикрију покрете својих трупа, али још без концентрације за велики напад

САМО ТОКОМ 3. ЈУЛА ИМАЛИ 590 ПОГИНУЛИХ – РУСИ УНИШТАВАЈУ СВЕ ШТО СЕ ПРИМАКНЕ ФРОНТУ НА 30-40 КМ

* Министар одбране РФ Сергеј ШОЈГУ: Украјинске снаге још нигде нису успеле да изврше пробој. То сведочи о вештини наших бораца и надуваним кијевским очекивањима од хваљеног западног наоружања. Украјинска армија је од 4. јуна изгубила око 2,5 хиљаде јединица различитог наоружања. Само на јужно-доњецком, запорошком и доњецком фронту је остала без 15 авиона, три хеликоптера, 920 оклопних возила, укључујући 16 тенкова Леопард

* Московски војни експерт Алексеј ЛЕОНКОВ: На неким деловима фронта, Украјинци нападају великим интензитетом. Међутим, још нема главних знакова праве велике офанзиве: велике концентрације оклопних возила и озбиљне артиљеријска припрема. Не у трајању од пола сата, већ - неколико сати. Са авио-ударима и противминским дејствима

___________________________________________________

        УКРАЈИНСКА армија појачала је ударе на руске положаје да би прикрила прегруписавање својих трупа и припреме за нову офанзиву.

        Ради тога је наставила и да напада мањим одредима, али су сви ти напади били одбијени.

        На доњецком фронту је одбијено девет напада.

        Министарство одбране РФ је саопштило да су Украјинци током 3. јула имали најмање 590 погинулих и да су изгубили 51 јединицу тешке војне технике, укључујући тенкове, хаубице и самоходне хаубице.

        Осим тога, руски ПВО системи су у рејону села Каменка, у Херсонској области, оборили Су-27 украјинског ратног ваздухопловства и уништили три вишецевна ракетна бацача HIMARS 14 беспилотних летелица.

        Министар одбране РФ Сергеј Шојгу оценио је да украјинске снаге још нигде нису успеле да изврше пробој:

        „То сведочи о вештини наших бораца и јасно надуваним кијевским очекивањима од хваљеног западног наоружања. Украјинско руководство, без обзира на значајне губитке, на инсистирање западних покровитеља, инсистира на наставку контраофанзиве. А украјинске трупе су од 4. јуна изгубиле око 2,5 хиљаде јединица различитог наоружања. Само на јужно-доњецком, запорошком и доњецком фронту су остале без 15 авиона, три хеликоптера, 920 оклопних возила, укључујући 16 тенкова Леопард.

        Московски војни експерт Алексеј Леонков рекао је уочи наставка украјинске контраофанзиве:

        „Поново смо сведоци имитације офанзивних дејстава. На неким деловима фронта, Украјинци нападају великим интензитетом. Међутим, још нема главних знакова праве велике офанзиве: велике концентрације оклопних возила и озбиљне артиљеријска припрема. Не у трајању од пола сата, већ - неколико сати. Са авио-ударима и противминским дејствима.

        - Сви сматрају да ће бити друга фаза офанзиве бити моћнија од прве. Ово значи да се непријатељ припремао — увозио оружје, војну опрему и муницију и да је све то држао на удаљености за несметано снабдевање током офанзиве. Наравно, наша обавештајна служба је све то пратила. А у зони од 30–40 км од фронта, прилично је тешко сакрити нешто што не бисмо приметили.

         - Наши војници су чекали да Украјинци нагомилају опрему, наоружање и муницију, па су тек тада ударали, подривајући тиме њихову способност да нападају. У сваком случају, што они дуже одлажу офанзиву, то ми боље тучемо по њиховим магацинима и контролним центрима. То јест, пуштамо непријатељу крв пре него што стигне да напредује. Украјинци ће имати све веће губитке.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари