Борељ: Неће бити преговора о Украјини пре америчких председничких избора 2024.

ИСТО МИСЛИ И БИВШИ ФРАНЦУСКИ ПРЕДСЕДНИК ФРАНСОА ОЛАНД

* Признао да би се тај сукоб развио сасвим другачије да је на власти у Белој кући Доналд Трамп, а не Џо Бајден

_______________________________________________________

         МАЛО је вероватно да ће преговори о решавању сукоба у Украјини почети пре америчких председничких избора заказаних за 2024. годину - изјавио је шеф спољне политике Европске уније (ЕУ) Жозеп Борељ.

         „Мислим да он [Владимир Путин] чека резултате америчких избора. До тада не треба очекивати почетак мировних преговора“, поновио је Борељ.

         Истакао је да би се сукоб развио сасвим другачије да је на власти у Белој кући Доналд Трамп, а не Џо Бајден.

         Истовремено је потврдио намеру ЕУ да настави да пружа финансијску и војну помоћ Кијеву, а такође је критиковао оне који се залажу за мир и престанак подршке Украјини:

         „Шта би било следеће? Ако престанемо да војно помажемо Украјини, Русија неће отуда отићи. Сви желимо мир, али морамо да знамо какав свет желимо“, рекао је Борел.

         И бивши француски председник Франсоа Оланд је оценио да ће исход сукоба у Украјини зависити од резултата председничких избора у САД. Према његовим речима, сукоб ће се брзо окончати ако на власт у Вашингтону поново дође Доналд Трамп.

          Потпредседник Евроазијског центра са седиштем у Вашингтону, Ерл Расмусен, сматра да је Трамп покушао да обнови односе између САД и Русије, али није успео због неограничене корупције у америчким обавештајним службама - ФБИ и ЦИА, које су биле политички пристрасне према Москви.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари