Мили: Западне земље досад су за контраофанзиву Украјине припремиле 60.000 њених војника

ПРЕЦИЗИРАО ДА ЈЕ САМО У САД ОБУКУ ПРОШЛО ОКО 11.000 УКРАЈИНАЦА

 

* Шеф Заједничког генералштаба Оружаних снага САД Марк МИЛИ: „Тренутно је више од 6 хиљада Украјинаца на обуци на 40 полигона у 33 државе на три континента“

        ЗАПАДНЕ земље су досад припремиле безмало 60.000 украјинских војника за учешће у контраофанзиви која је почела - изјавио је шеф Заједничког генералштаба Оружаних снага САД генерал Марк Мили.

        На конференцији за новинаре у Бриселу, након састанка земаља које испоручују оружје и војну опрему Украјини, додатно је рекао:

        „До данас смо - захваљујући међународним напорима - обучили близу 60 хиљада украјинских војника и официра за учешће у контраофанзиви. Од тих 60.000 – САД су припремиле око 11.000. Тренутно је више од 6 хиљада Украјинаца на обуци на 40 полигона у 33 државе на три континента“.

        Холандска министарка одбране Кајса Олонгрен рекла је да би обука украјинских пилота за управљање Ф-16 могла да почне на лето.

        Портпарол Пентагона Патрик Рајдер је 23. маја рекао да ће Ф-16 Украјини бити испоручивани у дужем периоду.

         Амерички лист Politico објавио је да би Холандија могла да постане прва европска земља која је Украјини предала борбене авионе Ф-16.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари