Пригожин борцима запорошког фронта: Браво, момци! Вратимо пуни сјај руском оружју!

УКРАЈИНЦИ ПОНОВО НАПАДАЈУ ИЗ ОРЕХОВА ПРЕМА ГРАДОВИМА ТОКМАК И ПОЛОГИ

Гробље западних тенкова и оклопних

возила пешадије на запорошком фронту

* Украјинци не одустају иако су током минула 24 сата имали најмање 1090 погинулих и изгубили 93 тенка, друга оклопна возила ракетна система

* Московски војни експерт Владислав ШУРИГИН: Кијевском режиму је прошао и шести дан контраофанзиве,  са убацивањем у борбу 30 одсто свих расположивих резерви, а да нигде нису ништа посебно постигли. Ако тако буде и наредних дана - Украјинци ће морати да пређу у одбрану, са сачуваним делом снага, али са сломљеном кичмом“

* Држање руске војске на запорошком фронту похвалио и шеф Вагнера Јевгениј ПРИГОЖИН: „Хвала вам, момци! У име свих Вагнероваца - и бораца и команданата. Иза вас је сјајно одрађен посао. Пред нама је још много посла и задатак да повратимо некадашњу славу руске војске“

________________________________________________________

         УКРАЈИНЦИ су кренули у контраофанзиву великих размера у правцу градова Токмак и Пологи – објавио је московски дневни лист Известија.

         Прецизирао је да опет – већ трећи дан - покушавају да пробију руску одбрану из правца Орехова.

         Откако је пао мрак, линији фронта примичу све нове јединице и оклопну технику.

         Лидер запорошког покрета „Заједно са Русијом“ Владимир Рогов изјавио је да су руски војници су на својим борбеним положајима у пуној готовости.

         Он наводи да Украјинци не одустају иако су током минула 24 сата имали најмање 1090 погинулих и изгубили 93 тенка, друга оклопна возила ракетна система.

         Московски војни експерт Владислав Шуригин оценио је да ће Кијев – ако буде садашњим темпом `трошио` резервне снаге у контраофанзиви – имати војску за нападне операције још највише шест дана:

         „Њихове резерве неће потпуно нестати, али ће њихова употреба постати бесмислена. Јер, ако непосредни задатак није решен, односно – ако не могу да пробију ни нашу прву утврђену линију – чему онда и сам пробој. Њима главни циљ сигурно није пробој на једном или два места већ – шира контраофанзива.  онда, наравно, можете све бацити и пробити се, али у овом случају, шта треба увести у пробој? Главни задатак није сам по себи пробој, већ офанзива. А прође им и шести дан, са убацивањем у борбу 30 одсто свих расположивих резерви, а да нигде нису ништа посебно постигли“.

         Шуригин сматра да ће пресудни бити наредни дани:

         „Ако ни у том периоду не буду у стању да преокрену стање на фронтовима, Украјинци ће морати да пређу у одбрану, са сачуваним делом снага, али са сломљеном кичмом. Наше трупе се сада сјајно показују. У флексибилној су одбрани и намамљују украјинске јединице у ватрене џепове. То је изузетно узнемирујуће за украјинску команду“.

         Држање руске војске на запорошком фронту похвалио је и шеф Вагнера Јевгениј Пригожин:

          „Хвала вам момци! У име свих Вагнероваца и бораца и команданата. Иза вас је сјајно одрађен посао. Похвале 58. армији, артиљерцима, моторизованим стрелцима, нашим Ваздушно-космичким снагама. Пред нама је још много посла и задатак да повратимо некадашњу славу руске војске и пуни сјај руског оружја“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари