Украјинци за првих пет дана контраофанзиве имали 5000 погинулих, а нису заузели ни једно насеље

РУСИ ПОЈАЧАЛИ ОПЕРАЦИЈЕ КОД МАРЈИНКЕ И АВДЕЈЕВКЕ – УКРИ СЕ ПРЕГРУПИШУ ОКО БАХМУТА

* Владимир ПУТИН: „Познато је да у офанзивним операцијама губици иду три према један. То је тако класика, али украјински губици  значајно премашују ту класичну пропорцију. Сви досадашњи покушаји украјинске контраофанзиве су пропали, али је офанзивни потенцијал трупа кијевског режима и даље очуван“

* Московски војни експерт Василиј ДАНДИКИН: „Надам се да више није далеко тренутак када ће бити потребно да размишљамо о нечем другом: о одбацивању непријатеља све даље и даље од наших територија - и нових и старих. Сматрам да ће Украјинци нападати још неколико дана, а да ће у тим покушајим малаксати“.

________________________________________________________

        НУЛА је за Украјинце резултат првих пет дана контраофанзиве.

        Нису овладали ни једним јединим насељем!

        Нису нигде пробили руске одбрамбене линије!

        Нису успели да задрже два једина „плитка продора“ у руске прве линије одбране!

        Нису им помогли не модерни немачки гтенков Лоепард 2А6, ни америчке оклопне машине пешадије Бредли!

        Изгубили су шест Леопарда и 13 Бредлија и имали око 5000 погинулих, а нападали су са четири своје елитне бригаде, међу којима је најпознатија 47. механизована.

        Руси сада нападају и у биткама за Марјинку и Авдејевку.

        Украјинци су прегруписали своје снаге које држе око Бахмута (Артјомовска) и очекује се да ће за дан или две кренути у нове нападе.

        Московски војни експерт Василиј Дандикин оценио је првих пет дана украјинске контраофанзиве:

        „Надам се да више није далеко тренутак када ће бити потребно да размишљамо о нечем другом: о одбацивању непријатеља све даље и даље од наших територија - и нових и старих. Сматрам да ће Украјинци нападати још неколико дана, а да ће у тим покушајима малаксати“.

        Владимир Путин је оценио да „непријатељ за пет дана контраофанзиве није остварио постављене задатке“:

        „Ни у једном од борбених сектора није прошао захваљујући храбрости и херојству наших војника, правилној организацији, правилном командовању и контроли трупа и високој ефикасности руског наоружања“.

        Председник РФ је истакао да савремено руско оружје игра посебну улогу у осујећивању непријатељских планова.

        Признао је да тога наоружања руским трупама тренутно недостаје, али да се руски војно-индустријски комплекс развија брзо и да ће решити тај проблем јер Русија форсирано гради своју модерну војну индустријуи.

        За украјинске губитке је рекао:

         „Познато је да у офанзивним операцијама губици иду три према један. То је тако класика, али украјински губици  значајно премашују ту класичну пропорцију. Сви досадашњи покушаји украјинске контраофанзиве су пропали, али је офанзивни потенцијал трупа кијевског режима и даље очуван“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари