Украјинци опет дроновима напали Севастопољ, са Крима траже да у Одеси буде уништено све што је чини војном базом

ДАНАШЊИ НАПАД ОДБИЈАЛИ ЦРНОМОРСКА ФЛОТА И ГРАДСКА ПВО – ПРЕ ДВА ДАНА ДРОН ПОГОДИО СКЛАДИШТЕ БЕНЗИНА

Напад на складиште горива

* Градионачелник Севастопоља Михаил РАЗВОЖАЈЕВ: „Један дрон је већ оборен на западу полуострва, код Евпаторије“

* Сенаторка са Крима у горњем дому руског парламента Олга КОВИТИДИ: Напади долазе из околине Одесе, најчешће са њеног војног аеродрома „Шкољниј“. Одеса мора бити неутралисана као војна база Украјине. То мора бити стратешка одлука

________________________________________________________

          УКРАЈИНЦИ не остављају Севастопољ на миру.

          Пре два дана су га атаковали са четири дрона истовремено. Два је приземљио систем за радиоелектронско ометање, један је оборен ватром из стрељачког наоружања, а један је погодио складиште бензина и претворио две његове цистерне у буктиње.

          Данас су покушали поново. Градионачелник Михаил Развожајев изјавио је да се напади одбијају „на спољњем периметру одбране“.

          Према његовим речима, у томе учествују и ПВО системи Црноморске флоте и градска ПВО.

          Прецизирао је да је један дрон оборен на западу полуострва, код Евпаторије.

          Председник Републике Крим Сергеј Аксјонов позвао је  све њене становнике да остану мирни и да верују само поузданим изворима информација.

          Украјински напади дроновима трају од јула прошле године. Мете напада били су штаб флоте, енергетски објекти, војни аеродроми.

          Сенаторка са Крима у горњем дому руског парламента - Олга Ковитиди – указала је да напади долазе из околине Одесе, најчешће са њеног војног аеродрома „Шкољниј“. И упозорила:

           „Одеса мора бити неутралисана као војна база Украјине. То мора бити стратешка одлука. Немамо више времена за лагани плес. Оно што се догађа захтева симетричну реакцију. Уз остало, сва складишта нафте у Одеси и око ње морају бити уништена“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари