Ритер: У Украјини против Руса ратује 10-30 хиљада пољских војника

АМЕРИЧКА ХЕГЕМОНИЈА ЈЕ У ОПАДАЊУ И УСТУПА МЕСТО МУЛТИПОЛАРНОСТИ“

Пољски војници - добри кад се бране,

у офанзиви са проблемима

* Скот РИТЕР: Сда у Европи нико осим  Пољске не жели да шаље своје војно особље у Украјину. Нема на том плану нимало ентузијазма! Румунија нема борбено спремну војску, Бугарска не жели да учествује у рату у Украјини, а војска Велике Британије стаје на фудбалски стадион!

* „Борбене линије су повучене: с једне стране, униполарност коју предводе Сједињене Државе, с друге - мултиполарност коју воде Русија и Кина. Вашингтон већ губи у садашњој конфронтацији: Г7 губи од БРИКС-а, НАТО се распада, док ШОС јача своју позицију. ЕУ је на ивици колапса... САД су у паду. Амерички модел демократије пропада и код куће, па више није у стању да буде пример за угледање на светској сцени“

____________________________________________________

       ПОЉСКА је веома загрејана за слањем трупа у Украјину, за разлику од многих земаља у Европи, рекао је пензионисани амерички марински обавештајац и светски познати војни експерт Скот Ритер.

       Према Ритеровим речима, у Украјини се већ налази између 10.000 и 30.000 пољских војника, који се боре на првим линијама фронта и трпе губитке.

       „Европа није срећна због овога. Забринута је што Пољска на овај начин увлачи НАТО у сукоб са Русијом. Сада у Европи нико осим  Пољске не жели да пошаље своје војно особље у Украјину. Нема на том плану нимало ентузијазма! Бар због недостатка инфраструктуре, чак и у Сједињеним Државама. Наравно, уз границе Украјине је наша 101. ваздушно-десантна дивизија, али је то лака пешадија са хеликоптерима, која се у зони моћних ПВО система и тешких оклопних возила не би дуго одржала“, упозорио је Ритер.

       Истакао је да су пољски војници добро увежбани и да могу да успешно делује у дефанзиви.

       „Њихова рањивост је у офанзиви, упркос томе што се у Украјини налазе припадници пољске тзв. кадровске армије. Пољаци су укључени у редове украјинске војске коју су од нуле створиле снаге НАТО. Баш за извођење офанзивних операција“.

Скот Ритер

       Ритер је указао да Румунија нема борбено спремну војску, да Бугарска не жели да учествује у рату у Украјини, а да војска Велике Британије стаје на фудбалски стадион!

       Он сматра да ни НАТО – и кад би имао жељу да учествује у том рату - за то нема могућности.

       Скот, иначе, процењује: „Америчка хегемонија је у опадању и уступа место мултиполарности у међународним односима. Завршена је и ера америчке супериорности. Време је да се спремамо на оно што нас чека у будућности - за нову еру мултиполарности, где ће Америка само једна од многих".

       Ритер наглашава да постојање два погледа на будућност светског поретка, а да  само један од њих може да победи:

       „Борбене линије су већ повучене: с једне стране, униполарност коју предводе Сједињене Државе, с друге - мултиполарност коју воде Русија и Кина. Вашингтон већ губи у садашњој конфронтацији: Г7 губи од БРИКС-а, НАТО се распада, док ШОС јача своју позицију. Осим тога, ЕУ је на ивици колапса, а Трансевроазијска економска унија, заснована на ставовима Москве и Пекинга, напротив, цвета“.

       Ритер закључује: „САД су у паду. Амерички модел демократије пропада и код куће, па више није у стању да буде пример за угледање на светској сцени“.

       Руски обавештајци су 5. новембра уништили одред пољских „добровољаца“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари