Шолц објавио да Немачка хоће водећу војску у ЕУ и водећу војну улогу у Европи

ЛУКАВО ТВРДИ ДА ЈЕ ТО БЕРЛИНУ ПОТРЕБНО ЈЕР ЈЕ РУСКИ НАПАД НА УКРАЈИНУ ПРЕКРЕТНИЦА У ИСТОРИЈИ

* Нагласио да Берлин жели да има „најбоље опремљену војску“ и позвао „европске пријатеље и партнере“ да тај циљ не гледају као претњу

* ФАКТИ: Највећу и најбоље наоружану војску у ЕУ сада има Француска. И, како ће Париз дозволити да Немачка има већу, боље наоружану и јачу војну силу? А и: како ће Вашингтон пустити Немачку и Француску да се наоружавају без одобрења САД?

________________________________________________________

       НЕМАЧКА је спремна за водећу војну улогу, како би осигурала сигурност Европе, изјавио је немачки канцелар Олаф Шолц.

       Замислите Европу коју брани до зуба наоружана Немачка!

       Говорећи на војној конференцији у Берлину, Шолц је рекао да је руски напад на Украјину био прекретница у историји, изазвао је промену парадигме у сигурносним пословима и учинио неопходним да Немачка појача своју војску.

       Истакао је да је Немачка најмногољуднија земља ЕУ и највећа економија, тврдећи да би немачке оружане снаге (Бундесвер) требало да постану "најбоље опремљена" војска у Европи.

       "Немачка је спремна да преузме водећу улогу, да преузме одговорност за сигурност нашег континента", рекао је Шолц и покушао опусти суседне земље у планове Берлина.

       Поручио је да "њихови европски пријатељи и партнери не треба да виде овај циљ као претњу".

       Највећу и најбоље наоружану војску у ЕУ сада има Француска. И, како ће Париз дозволити да Немачка има већу, боље наоружану и јачу војну силу?

       А и: како ће Вашингтон пустити Немачку и Француску да се наоружавају без одобрења САД?

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари