Главни украјински безбедњак: Зеленски је припреме за рат са Русијом започео децембра 2019.

ЗАРОБЉЕНИ УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ: НАША ОФАНЗИВА НА ДОНБАС И КРИМ ТРЕБАЛО ЈЕ ДА ПОЧНЕ 8. МАРТА

Украјински удар тактичком ракетом Точка-У по

Горловки, великом граду Доњецке Републике

* Алексеј ДАНИЛОВ: „Припреме смо почели након што председник Зеленски у Паризу није пристао на услове које су нам понудиле Русија, Француска и Немачка. Најблаже речено, рекао је: „Не, пријатељи, неће бити Минска-3, ми ћемо бранити своју земљу“

________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Владимир Зеленски одрекао се мира и спремао за сукоб са Русијом од 2019. године – открио је секретар украјинског Савета за националну безбедност и одбрану Алексеј Данилов.

       „Припреме су почеле 8. и 9. децембра 2019-те када председник Зеленски није пристао у Паризу на услове које су нам понудиле Русија, Француска и Немачка. Најблаже речено, рекао је: „Не, пријатељи, неће бити Минска-3, ми ћемо бранити своју земљу“, рекао је Данилов.

       Према његовим речима, припреме су почеле веома опрезно,али су омогућиле украјинској војсци да пружи отпор руској специјалној операцији.

       Владимир Путин је 27. априла рекао да су Оружане снаге РФ спречиле сукоб великих размера „који би се одвијао на нашој територији, али по туђим сценаријима”.

       Претходно је рекао да је напад Кијева на Донбас и Крим био питање времена, а да су Оружане снаге РФ осујетиле планове Зеленског.

       Председник Доњецке Републике Денис Пушиљин је 6. марта изјавио да је Украјина планирала да покрене офанзивну операцију против Донбаса и на Крима.

       Према сведочењима украјинских ратних заробљеника, офанзива је требало да почне 8. марта.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари