Русија упозорила САД и НАТО да ће на територији Украјине тући њихове конвоје са оружјем

АМЕРИКАНЦИ ШАЉУ КИЈЕВСКОМ РЕЖИМУ 11 ХЕЛИКОПТЕРА, 3оо ДРОНОВА-КАМИКАЗА...

У главној улози биће руска авијација, крстареће

ракете "Калибар" и тактичке "Искандер-М"

* Заменик министра иностраних послова РФ Сергеј РЈАБКОВ: „Транспорте САД и НАТО са оружјем који се крећу преко украјинске територије сматрамо легитимним војним циљевима. Покушаји САД и западних земаља да успоре нашу специјалну операцију, да нанесу максималну штету руским контигентима и формацијама ДНР и ЛНР биће оштро пресецани“

______________________________________________________

       KAKO је објавило америчко онлајн издање The Hill, САД ће Украјини доставити нову партију наоружања у вредности 800 милиона долара.

       Пакет обухвата 11 хеликоптера Ми-17, 300 дронова-камиказа Switchblade, 200 оклопних транспортера M113, 18 хаубица и 40 000 артиљеријских граната, 10 противартиљеријских радара, 500 ракета Javelin.

       Плус: беспилотне бродове за обалску борбу и средства заштите у случају напада хемијским или биолошким оружјем.

       Русија је у међувремену ставила до знања и Кијеву, Вашингтону и Бриселу да неће дозволити да Украјина у својим западним областима формира нову армију.

       Заменик министра спољних послова РФ Сергеј Рјабков Русија изјавио је да возила САД и НАТО која довозе оружје у Украјину „легитимна војна мета“.

       Рјабков је додатно упозорио: „Транспорте САД и НАТО са оружјем који се крећу преко украјинске територије сматрамо легитимним војним циљевима. Покушаји САД и западних земаља да успоре нашу специјалну операцију, да нанесу максималну штету руским контигентима и формацијама ДНР и ЛНР биће оштро пресецани“.

       У функцији онемогућавања кијевског режима да повећава своју војну моћ је ноћашње и јутрошње ракетирање и бомбардовање  његових 48 војних објеката. Међу њима: два командна места, једне радарске станице, два положаја са вишецевним ракетним бацачима, положаја са артиљеријским батеријама, шест складишта ракетног и артиљеријског наоружања...

       Руска војска је од почетка специјалне операције уништила 131 украјински авион, 104 хеликоптера и 245 ПВО ракетних система и 448 беспилотних летелица.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари