Немачки бизнисмен: Ако останемо без руског гаса - прети нам фатални крах привредних ланаца

ВОЛФГАНГ АЈЗЕНБЕРГ: НЕ СМЕМО ДА САНКЦИЈАМА СЕБЕ ВИШЕ СЛАБИМО НЕГО ПУТИНА

Волфганг Ајзенберг (лево) из времена када

је руски гас и њега чинио срећним

* ФАКТИ: Овај Немац нема ништа против да његова земља и „колективни Запад“ санкцијама слабе Русију и Путина, само вапи да то не погоди (превише) његову фирму и Немачку! Можда и има против, али не сме јавно да каже. Путин ЕУ и Немачкој, која је против Русије у понечему чак ревноснија од САД, још није увео ниједну контрасанкцију, па у руској јавности постаје све гласнији `хор` који тражи да се Берлину и осталима у ЕУ нанесе „геоеокономски бол“. Прво потпуном обуставом испорука гаса. То, наравно, није једноставан потез јер Русија на гасу од Немачке заради око 200 милиона евра...

________________________________________________________

       БОС немачке хемијске компаније Leuchtstoffwerk Breitungen - Волфганг Ајзенберг – упозорио је да санкције Русији највише штете онима који их уводе. 

       «Ембарго на испоруке руског газа уопште неће утицати на операцију у Украјини. Макар и због тога што највећи део света једноставно не учествује у санкцијама. Индија је довољна а може да добија нафту по дисконтној цени. Да ли је то заиста решење? Ми не смемо да себе слабимо санкцијама више него Владимира Путина. А је то управо оно што ћемо добити ако дође до гасног ембарга.

       - У случају да одустанемо од гаса из Русије ,наша предузећа ће једноставно остати без струје и биће принуђена да за 30 до 50 одсто смање производњу, продају и радна места. Ако дође до престанка гасних испорука прети нам крах целих привредних ланаца са фаталним економским и социјалним последицама». 

         Региструјте се на наш Telegram канал: https://t.me/faktorga

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари