Русија ће обновити Мариупољ – већ даје новчану помоћ у украјинским областима које контролише

ОБНОВУ ВЕЛИКОГ ГРАДА НА ОБАЛИ АЗОВА НАЈАВИО ВИСОКИ ФУНКЦИОНЕР ЈЕДИНСТВЕНЕ РУСИЈЕ ТУРЧАК

* У Мариупољу су у току – вероватно последње - борбе за стратешки важни мост у центру града и око металуршког комбината „Азовстаљ“

* Заменик премијера Крима Георгиј МУРАДОВ: У јужним украјинским областима, које су под контролом руске војске, почео је постепени  прелазак са гривне на рубље

________________________________________________________

       У МАРИУПОЉУ је у току пресудна битка за мост у центру града и металуршки комбинат „Азовстаљ“.

       То су вероватно последње битке у Мариупољу.

       Кијевски режим је ставио крст на своје у том граду који ће тешко извући живе главе.

       Полако диже руке и од свог „донбаског фронта“ и покушава да организује нове линије одбране испред кривог Рога и Павлограда.

       Рат ће, дакле, још потрајати јер Американцима не одговара да њихова Украјина пребрзо капитулира. Не иде им, међутим, у прилог ни развој војне ситуације, а ни оно што се већ догађа иза линија фронтова.

       Јер, догађају се наоко мале, али значајне и далекосежне ствари.

       Русија је у областима Украјине које су под контролом њених Оружаних снага – у Херсонској области, Мелитопољу, Бердјанску... – почела да исплаћује једнократну помоћ од (по) 10.000 рубаља.

       Свим пензионерима и онима који раде у државним службама.

       У јужним украјинским областима, које су под контролом руске војске, почео је постепени  прелазак са гривне на рубље – објавио заменик премијера Крима Георгиј Мурадов.

       Једнако значајно је и јавно обећање Андреја Турчака, генералног секретара Јединствене Русије, владајуће партије у РФ, да ће Мариупољ након завршетка специјалне операције бити обновљен.

       Нагласио је да ће тај значајни лучки и индустријски град на обали Азовског мора обновити – Русија.

       „Град је у борбама тешко оштећен. Стотине зграда су разорене или спаљене. Припадници екстремног националистичког батаљона `Азов`, нису имали милости према цивилним објектима. Претварали су их у своје ватрене тачке или немилосрдно уништавали кад су их напуштали. Одмах по завршетку специјалне операције, наши грађевинари ће доћи у Мариупољ. Обновићемо куће, предузећа, луку, школе и вртиће“, прецизирао је високи функционер Јединствене Русије.

       Турчак је још додао: „Већ радимо на томе да пензионери на ослобођеним територијама Украјине добију наше пензије. У почетку минималне, али ће се исплате потом повећавати“.

       Региструјте се нa Telegram каналу Fakti.org:  https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари