Руси са југа и севера крећу на украјински „донбаски фронт“ – концентрација трупа при крају

ДЕСАНТНИ БРОДОВИ ВЕЋ ДВА ДАНА ИСКРЦАВАЈУ ТРУПЕ И ТЕХНИКУ У БЕРДЈАНСКУ И МЕЛИТОПОЉУ

* „Северно крило“ ће надирати према Славјанску и Краматорску, где се налази штаб украјинске групе јединица „Восток“.  А  јужное према Курахову, које је тренутно украјинска централна тачка, Кривом Рогу и Запорожју

* КОНАШЕНКОВ: Ракетом велике снаге уништен украјински центар за обуку страних плаћеника на војном полигону Новаја Љубомирка. Погинуло више од 80 плаћеника и националиста

_________________________________________________________

        РУСКА војска у Украјини све више и све успешније користи високопрецизне и крстареће ракете.

         Њима је јутрос уништила центар за обуку плаћеника код Ровна на западу Украјине, као и складиште муниције и штаб механизоване бригаде у близини варошице Селец.

         Портпарол Министарства одбране РФ, генерал-мајор Игор Конашенков, поводом атакованог центра за обуку страних плаћеника и украјинских националистичких формација навео је да се тај центар налазио на војном полигону Новаја Љубомирка и да је погинуло више од 80 плаћеника и националиста.

         Према његовим речима, група руских хеликоптера Ка-52 и Ми-28Н прошле ноћи је уништила 15 оклопних возила Оружаних снага Украјине. Тачније: осам тенкова, четири борбена возила пешадије и три оклопна транспортера.

       Још су, међутим, значајније и далекосежније припреме за завршни удар на украјински „донбаски фронт“. На украјинске јединице које је требало да војном силом ликвидирају Доњецку и Луганску Републику.

       Руске снаге које ће учествовати у операцији наступаће са југа и севера. Истовремено и координирано.

       Концентрација трупа и ратне технике приводи се крају.

       Руски десантни бродови искрцавали су их током минула два дана у Бердјанску и Мелитопољу.

       Концентрација руских снага у току је и јужно од Харкова и Изјума.

       „Северно крило“ ће надирати према Славјанску и Краматорску, где се налази штаб украјинске групе јединица „Восток“.  А  јужное према Курахову, Кривом Рогу и Запорожју.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари