Зеленски запретио смрћу свима који се укључе у стварање Херсонске Републике

РУСКА ВОЈСКА НАПРЕДУЈЕ ПРЕМА СЛАВЈАНСКУ, КРАМАТОРСКУ, КРИВОМ РОГУ, ДЊЕПРОПЕТРОВСКУ...

* Армија Луганске Републике опседа Рубежное, Северодоњецк опколила са две стране

* Генерал-пуковник, бивши главнокомандујући Копненим снагама Русије Владимир ЧИРКИН: Оружане снаге Русије у Украјини исписују потпуно нову страницу ратне вештине. Свака журба је непотребна и неприхватљива. Колега са војне академије ми је изнео сумњу да дипломатија почиње да девалвира учинак војске. Тога нема и неће бити! Сви циљеви специјалне операције биће остварени. То стално потврђује Путин. А погледајте Лаврова. Он је са сваким даном све суровији! Уосталом, погледајте украјинског храброг врховног команданта Зе(ленског). На њему се види потпуна дезинтеграција личности под дрогом

____________________________________________________________

       УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски је видео-поруком запретио смрћу свима који буду сарађивали са руском војском и укључе се у стварање Херсонске Народне Републике.

       Према речима Зеленског, Русија, уз помоћ „неких локалних лидера и посланика“, настоји да створи, Херсонску Народну Републику (ХНР).

       У границама досадашње Херсонске области.

       Иако не зна ни шта ће са њим бити за који дан, Зеленски је запретио:

       „Сви који се у то упусте себи потписују смртну казну!“

       Дан раније је Министарство одбране Русије саопштило да је Кијев изгубио способност да управља администрацијама украјинских области и државом као целином.

Досадашња Херсонска област

у саставу Украјине

       А прави проблеми за америчке марионете у Кијеву тек почињу.

       Руска војска је фактички овладала Баштанком, важним градићем северно од Николајева. Одатле може даље напредовати и према Одеси и Кривом Рогу око којег се већ воде борбе.

       На североистоку, наступајући са стране претходних дана узетог Изјума, Руси су већ стигли до Барвенкова, а њихова авијација од јутра „пегла“ украјинске положаје око Красног Лимана, Краматорска и Славјанска.

       Авијација рашчишћава пут главнини руских снага које ће ударити на северну донбаску групацију аукрајинске армије. Њено разбијање биће тачка преокрета и убрзаће слом целе украјинске војне машине.

       Поготово што армија ЛНР већ напада Рубежное, а Северодоњецк је опколила са две стране.

       Свој поглед на „ратну карту Украјине“ изнео је и генерал-пуковник, бивши главнокомандујући  Копненим снагама Русије Владимир Чиркин:

       „Нећу износити никакве подробности операција, али желим да јавност зна да се све одвија стриктно по плану, а наши губици су безначајни. Још није било потребе – а то много говори – да се у борбе убацују резервне снаге које чекају у приправности. Добар знак је и што ниједна наша јединица још није послата на одмор, што значи да су све и даље потпуно борбено спремне.“

       Чиркин је указао да се руској војсци супротставља трећа по величини армија у Европи са својим изузетно мотивисаним нацистичким формацијама. Он уопште не сумња да ће се заставе победе убрзо завијорити над Мариупољом, Сумом, Черниговом, Харковом, Одесом и „све бескориснијим Кијевом“.

Генерал Владимир Чиркин

       Чиркин сматра да оружане снаге Русије у Украјини „исписују потпуно нову страницу ратне вештине“ и наглашава да је журба непотребна и неприхватљива.

       Открио је да му је колега са војне академије изнео сумњу да „дипломатија почиње да девалвира учинак војске“.

       „Тога нема и неће бити! Сви циљеви специјалне операције биће остварени. То стално потврђује Путин. А погледајте и Лаврова. Он је са сваким даном све суровији! Ено, Макрон већ пере руке, а наш преговарач, Владимир Медински, изводи из памети метросексуалце из кијевског преговарачког тима. Уосталом, погледајте украјинског храброг врховног команданта Зе(ленског). На њему се види потпуна дезинтеграција личности под дрогом. Њему Американци, а неонацисти око њега, неће дозволити да води преговоре. Американцима треба потпуна пропаст Украјине и њено увођење у хаос“.

       Чиркин је уверен: „Специјална операција неће бити заустављена. Више неће бити ни застајања“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари