Кључна победа: Руска војска после вишедневних борби овладала стратешки важним градом Изјум

ОДАТЛЕ ОДСЕЦА ХАРКОВ И УКРАЈИНСКЕ СНАГЕ КОЈЕ ДРЖЕ ЗОНУ СЛАВЈАНСК-КРАМАТОРСК

* Кијевском војном врху, односно америчким и британским „саветницима“ који преко њега издају наредбе, ништа није вредело што је у битку за Изјум из резерве убацио  и своју елитну 81-прву јуришну десантну бригаду

* Почеле су и борбе за Николај и Гуљај Поље. Кад оно падне – украјински донбаски фронт ће почети да се убрзано распада и на удару ће бити Дњепропетровск

* Према непотврђеним информацијама, руска војска је први пут употребила крстареће ракете „Калибар“ којима је тукла војне циљеве источно од Кијева

_______________________________________________________

       ВОЈСКА Русије која ће за исход њене специјалне операције у Украјини можда бити и важнија од прееузимања контроле над градовима попут Херсона и Мелитопоља.

       После неколико дана жестоких борби, овладала је Изјумом, стратешки важним градом на североистоку Украјине. Кијевском војном врху, односно америчким и британским „саветницима“ који преко њега издају наредбе, ништа није вредело што је у битку за Изјум из резерве убацио  и своју елитну 81-прву јуришну десантну бригаду.

       Изјум је у овом тренутку кључна руска победа. После његовог пада, руским снагама је директно отворен пут којим залазе иза леђа Украјинцима који држе зону Славјанск-Краматорск.

       Једнако логичан правац наступања је на градове Лозоваја и Павлоград, а одатле – на велики град Дњепропетровск.

       Трећи крак офанзиве је према Краснограду, чије заузимање би сигурно убрзало пад Харкова који ће бити одсечен од Кијева и остатка Украјине.

       Почеле су и борбе за Гуљај Поље. Кад оно падне – украјински донбаски фронт ће почети да се убрзано распада.    

       Руске снаге надиру и с југа и кроз који дан се донбаска главнина украјинске армије може наћи у „котлу“.   

       Ово су лоше вести и за украјинске снаге које још бране Николајев, после којег ће на реду бити Одеса.

       Лоша вест је и оно што се догодило у Конотопу, чији грађани су одбили да се супротставе руској војсци, а градоначелник –русофоб је морао да се повинуле.

       Руси у град нису ни улазили.

       Према непотврђеним информацијама, руска војска је први пут употребила крстареће ракете „Калибар“ којима је тукла војне циљеве источно од Кијева.


 

 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари