Сједињене Државе на економско уништавање Русије бациће трилион долара

БЕЛА КУЋА ПРИЗНАЛА ДА САД НИСУ У СТАЊУ ДА РУСИЈУ  ИЗБАЦЕ ИЗ САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ УН

* Заменик америчког министра финансија Адевале АДЕЈЕМО позвао Кину да следи западна извозна ограничења према Русији: „НАше мере су усмерене на слабљење моћи Русије, а Кина ће морати да их следи... Кина мора да поштује правила која смо успоставили“. Кина је, међутим, одбила да се придружи антируским санкцијама Запада

* Директор Спољне обавештајне службе Сергеј НАРИШКИН: Запад не покушава само да окружи Русију новом гвозденом завесом, већ и да је уништи као државу. Маске су збачене

____________________________________________________________

       СЈЕДИЊЕНЕ Државе не рачунају са искључивањем Русије из Савета безбедности УН, изјавила портпаролка Беле куће Џен Псаки.

       Додала је: «Ми не видимо да се ка томе иде. То је неизводљиво. Русија је стални члан СБ УН и то право се не може одузети. Зато се на то и не фокусирамо“.

       Додатно је објаснила: „Фокусирани смо на нешто друго – на изоловање Русије“.

       Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров пре наступа Псаки упозорио је све на Западу: „Русију не можете искључити из СБ УН, а не можете је ни изоловати јер има доста пријатеља у свету“.

       Притом је апострофирао само Кину.

       Председник Украјина Владимир Зеленски пре два дана је затражио да Русија буде „лишена права гласа у СБ УН“.

Сергеј Наришкин

       САД су за економски рат против Русије – тврде амерички експерти – спремни да жртвују триилион долара. Фактички четвртину свог државног буџета.

       ЕУ ће тај рат коштати и до трилион и по долара.

       Зато не чуди што је заменик америчког министра финансија Адевале Адејемо у интервјуу „Вашингтон посту“ јавно позвао Кину да следи западна извозна ограничења према Русији.

       „Нше мере су усмерене на слабљење моћи Русије, а Кина ће морати да их следи... Кина мора да поштује правила која смо успоставили“.

       Кина је одбила да се придружи антируским санкцијама Запада.

       САД су увеле санкције против 19 руских бизнисмена и 47 лица повезаних са њима, као и против портпарола Владимира Путина Дмитрија Пескова.

       Према саопштењу Беле куће, на удару су још Николај Токарев, Борис и Аркадиј Ротенберг, Сергеј Чемезов, Игор Шувалов, Јевгениј Пригожин и Алишер Усманов.

       Лавров је раније санкције назвао порезом на независност.

       Амерички републикански сенатори предложили увођење санкција свим државним компанијама у Русији.

       Директор Спољне обавештајне службе Сергеј Наришкин оценио је да Запад не покушава само да окружи Русију новом „гвозденом завесом“, већ и да је уништи као државу.

       „Маске су збачене. Што се успешније развија специјална војна операција у Украјини, хистерија постаје све јача у САД и другим земљама НАТО. Бајден је од узбуђења чак помешао Украјинце са Иранцима током свог последњег обраћања нацији“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари