Џонсон понудио Зеленском азил у Британији – Лондон жели украјинску „владу у изгнанству“

АМЕРИЧКИ ВАЗАЛИ ИЗ Г-7 ОЧЕКИВАНО ПОДРЖАЛИ КИЈЕВСКИ ПОСТМАЈДАНСКИ РЕЖИМ

* Борис ЏОНСОН: Британија је то увек радила са владама у егзилу. Управо сам јутрос говорио председнику (Украјине Владимиру) Зеленском да би њему и његовом кабинету можда требало сигурно уточиште. Нагласио да би таква мера била неопходна Зеленском у случају апсолутног пораза Украјине

* Експерт за Украјину Ростислав ИШЋЕНКО: Тамо могу и формирати неку „нову украјинску власт“. Зеленски? Ако остане у Украјини – наћи ће се у затвору. А питање је да ли ће успети да побегне. Ако побегне, моћи ће да у Пољској, или другде, предводи неку „украјинску владу у изгнанству“

* „Ово није ни украјинска ни донбаска криза. Ово је глобална криза. Русија, уосталом, и овога часа у Украјини ратује са Америком. Све ће још трајати и трајати. Колико знам, Путин је морао да запрети Америци нуклеарним ударом – ако се умешају“

_________________________________________________________

       АМЕРИКА и њени вазали, који себе повремено титулишу са Г7, објавили су да су јединствени у подршци Украјини.

       Саопштили су: „Посвећени смо заштити мира, стабилности и међународног права. Јединствени смо у нашој подршци народу Украјине и њеној демократски изабраној влади. Спремни смо да пружимо хуманитарну помоћ за ублажавање патњи, укључујући избеглице и расељена лица, патњи које ће бити резултат руске агресије“.

       Као да нису разбили Југославију и извршили агресију на Србију, Либију, Ирак и Авганистан, позвали су Руску Федерацију „на хитну деескалацију у Украјини и повлачење трупа“.

       Да све буде још симптоматичније, британски премијер Борис Џонсон је,  говорећи у Доњем дому парламента, рекао да је његова земља спремна да пружи азил руководству Украјине:

Борис Џонсон, тешко ономе

кога он подржава

        „Британија је то увек радила са владама у егзилу. Управо сам јутрос говорио председнику (Украјине Владимиру) Зеленском да би њему и његовом кабинету можда требало сигурно уточиште“.

       Нагласио да би таква мера била неопходна Зеленском у случају апсолутног пораза Украјине.

         А шта се стварно догађа и шта може бити ноћас и наредних дана, објаснио је признати зналац Украјине Ростислав Ишћенко, који је до америчко-неонацистичког преврата 2014-те живео у Кијеву. Ево његовог „монолога“:

       „Главнину свих својих снага, кијевски режим је био распоредио око Донбаса. Сада је цела та групација фактички у окружењу, у сендвичу између снага донбаских република и јединица Оружаних снага Русије.

       Ако не желе да буду уништене, односно – да стигну на време до Дњепра, најпаметније им је да се предају. Уколико се то догоди – завршница ослобађања ДНР и ЛНР од украјинске агресије и окупације се неће чекати данима. Може се радити и о сатима.

       Путин је објавио демилитаризацију и денацификацију Украјине, а у томе постоји одређена противречност. Нагласио је да Русији није потребна окупација Украјине, а денацификација без почетне окупације у принципу није могућа.

       Имала би смисла привремена окупација јер би за денацификацију биле потребне године.

Тенковска јединица ДНР

       Ово није ни украјинска ни донбаска криза. Ово је глобална криза. Русија, уосталом, и овога часа у Украјини ратује са Америком. Све ће још трајати и трајати.

       Колико знам, Путин је морао да запрети Америци нуклеарним ударом – ако се умешају.

       Американци ће ово доживети као свој привремени пораз и покушаће да се реванширају.

       Могу се предати многи, може и већина, али ће бити и оних који неће положити оружје. Отпор ће бити брзо угушен.

       Запад може покушати да сачува украјинску власт на западу земље. Можда ће послати пољске и мађарске, а и румунске, трупе да заштите своје мањине на западу Украјине.

       Тамо могу и формирати неку „нову украјинску власт“.

       Зеленски? Ако остане у Украјини – наћи ће се у затвору. А питање је да ли ће успети да побегне.

       Ако побегне, моћи ће да у Пољској предводи неку „украјинску владу у изгнанству“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари