Доњецка Република очекује напад Украјине – централизовано пребацује цивиле у Русију

„ЦЕНТРАЛИЗОВАНУ ЕВАКУАЦИЈУ“ НАРЕДИО ПРЕДСЕДНИК ДНР ДЕНИС ПУШИЉИН  

Доњецк

* ПУШИЉИН: Драги земљаци, оружане снаге непријатеља су у борбеном поретку и спремне су за насилно заузимање Донбаса. Председник Украјине Владимир Зеленски ускоро ће издати наређење војсци да пређе у офанзиву, да спроведе план за инвазију на територију Доњецке и Луганске Народне Републике

* Навео је и апеловао: „Оружане снаге Доњецке Народне Републике, које имају искуство вођења војних операција, налазе се у сталној борбеној готовости... Ипак, од данас, 18. фебруара, почињемо организован масовни централизовани одлазак становништва ДНР у Руску Федерацију. Евакуацији подлежу, пре свега, жене, деца и старци. По договору са руководством Руске Федерације, у Ростовској области су спремна места за прихват и смештај наших грађана. Евакуисанима ће бити обезбеђено све што је потребно. Створени су сви услови за брзи прелаз (у Русију) на договореним пунктовима

__________________________________________________________

       УКРАЈИНСКА армија извела је ограничени удар на Горловку, значајан град у Доњецкој Народној Републици. Није прошла, па се са губицима морала повући.

       Војни врх у Доњецку, међутим, рачуна да ће Украјина – уз директно учешће америчких и биртанских војних „саветниак и инструктора“ – покушати са тоталним нападом.

       Председник Доњецке Републике, Денис Пушилин, кренуо је у сусрет надолазећој опасности и повукао потез са којим у Кијеву, Вашингтон, Бриселу и Лондону сигурно нису рачунали.

       Становницима ДНР се обратио апелом који Факти преносе у целини:

       „Драги становници Доњецке Народне Републике! Земљаци!

       Последњих месеци региструјемо свакодневно повећање броја војног особља и убојитог наоружања од стране Украјине, укључујући вишецевне ракетне бацаче Смерч и Ураган, ракетне бацаче NLAW (британске), као и Џевелине и Стингере. Дуж целе линије додира.

Убијени председник ДНР Александар

Захарченко и Денис Пушиљин

       Данас је њихово оружје уперено у цивиле, у нас и нашу децу.

       Оружане снаге непријатеља су у борбеном поретку и спремне су за насилно заузимање Донбаса.

       Председник Украјине Владимир Зеленски ускоро ће издати наређење војсци да пређе у офанзиву, да спроведе план за инвазију на територију Доњецке и Луганске Народне Републике.

       Апелујем на све становнике наше државе да знају:

       Оружане снаге Доњецке Народне Републике, које имају искуство вођења војних операција, налазе се у сталној борбеној готовости, потпуно способне да заштите цивилно становништво и инфраструктуру.

       Ипак, када непријатељ гранатира насеља Републике, живот и здравље наших грађана могу бити угрожени.

       Због тога је од данас, 18. фебруара, организован масовни централизовани одлазак становништва ДНР у Руску Федерацију.

       Евакуацији подлежу, пре свега, жене, деца и старци.

       Молимо вас да уважите ово и донесете праву одлуку. Привремени одлазак ће спасити живот и здравље вама и вашим најмилијима.

       По договору са руководством Руске Федерације, у Ростовској области су спремна места за прихват и смештај наших грађана. Евакуисанима ће бити обезбеђено све што је потребно. Створени су сви услови за брзи прелаз (у Русију) на договореним пунктовима.

       Руководиоци предузећа и установа треба да организују одлазак породица запослених. Штаб територијалне одбране има задатак да обезбеди транспорт за евакуацију цивила.

       Драги сународници, молим вас да останете мирни и прибрани. Заједно ћемо издржати и победити!“

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари