Две чете руских специјалаца већ стигле у Казахстан и „заузеле позиције“

ДОСАД ПОГИНУЛО НАЈМАЊЕ 13 ПОЛИЦАЈАЦА – ДВОЈИЦИ ОДСЕЧЕНЕ ГЛАВЕ

* Новинар „Комсомолске Правде“ Владимир ВОРСОБИН јавио из Алма-Ате: „Број мртвих на обе стране још није познат. Током ноћи у град су стигле јединице војске и почеле да пуцају на окупљене на тргу. Неколико снајпериста је било на крову резиденције шефа државе. Обрачун је завршен нерешено. Јединице војске су отишле, али су резиденција и све оближње зграде остале у рукама побуњеника“

* Представник полиције у Алма-Ати Салтанат Азирбек изјавио да су „снаге реда“ прошле ноћи „ликвидирале десетине нападача на полицијске станице“   

_________________________________________________________

       ДВЕ чете руских падобранаца-специјалаца већ су стигле у Казахстан и „заузеле позиције“.

       Претпоставља се: бар једна у Алма-Ати.

       Пребачене су војно-транспортним авионима Ваздушно-космичких снага Русије.

       Већ су на „тачкама“ које су за њих предвиђене договором државног врха Казахстана са ОДКБ. А стигле су у тренуцима када Алма-Ата преживљава хибрид обојене револуције и грађанског рата.    

       У том граду, који је деценијама био престоница Казахстана, у досадашњим сукобима је погинуло најмање 13 полицајаца. Двојица су нађена са одсеченим главама.

       Новинар „Комсомолске Правде“ Владимир Ворсобин јавио је из Алма-Ате:

       „Број мртвих на обе стране још није познат. Један од учесника сукоба рекао ми је да је само из његовог села `нестало` четворо људи. До праве битке је дошло код резиденције шефа државе коју су неки од полицајаца, који су остали верни заклетви, бранили до задњег метка, али су морали да одступе. Током ноћи у град су стигле јединице војске и почеле да пуцају на окупљене на тргу. Неколико снајпериста је било на крову резиденције. Овај обрачун је завршен нерешено. Јединице војске су отишле, али су резиденција и све оближње зграде остале у рукама побуњеника“.

       На периферији града и у самој Алма-Ати демонстранти су поставили барикаде на којима су људи наоружаним пиштољима и аутоматима.

       Ворсобин сведочи да су се „демонстранти“ вратили на централни трг и да поново подижу барикаде, пале ватре и „граде стационарни мајдан“.

       Запленили су ватрогасно возило и преко његовог звучника пропагирају „политику странке“, тврдећи да се у унутрашњости земље „спрема устанак“ и да „само треба издржати“.

       Представник полиције у Алма-Ати Салтанат Азирбек изјавио је да су „снаге реда“ прошле ноћи „ликвидирале десетине нападача на полицијске станице“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари