Кедми: Наде САД да ће АУКУС постати „антикинески НАТО“ Путин је распршио посетом Индији

АМЕРИКАНЦИ СУ СЕ ПОНАДАЛИ ДА ЋЕ ИМ ПАКТ СА АУСТРАЛИЈОМ И БРИТАНИЈОМ САЧУВАТИ ХЕГЕМОНИЈУ

* Бивши шеф израелске обавештајне службе Натив Јаков КЕДМИ: „После разговора Бајдена и Модија, уследила је можда досад најуспешнија Путинова посета Индији. Потписани су савезнички споразуми. Овај маневар Русије сахранио је наде САД да ће Индију увући у савез англосаксонских земаља против Кине. АУКУС је требало да буде близанац НАТО, али је већ потонуо у заборав. Као да се није ни родио“

* Познати московски историчар и експерт за међународне односе Андреј ФУРСОВ сматра да се остварује пророчанство Хенрија Кисинџера да ће Сједињене Државе – због покушаја да себи и Западу потчине Русију - изгубити све што су стекле у годинама након распада СССР.

______________________________________________________

       СЈЕДИЊЕНЕ Државе су све своје адуте ставиле на формирање војног блока названог АУКУС. Чак су ради њега ризиковале потпуни прекид односа са једним од лидера Европске уније, Француском.

       Међутим, тај блок (усмерен против Кине) имао би реалну снагу и перспективу само да је Вашингтон успео да у њега увуче Индију.  А управо то се није догодило захваљујући правовременим противмерама Русије.

       У ствари, све наде САД у нови војни блок као ефективну полугу против Кине покопане су једним добро смишљеним московским маневром који је још једна победа Руске Федерације у великој геополитичкој конфронтацији са Сједињеним Државама.

       У ово је, у сваком случају, уверен војни експерт, бивши шеф израелске обавештајне службе Натив Јаков Кедми:

       „Без Индије нови пројекат САД се може сматрати неважећим. Американци су се озбиљно били понадали да ће са АУКУС-ом сачувати своју хегемонију, чак и покорити Кину својој вољи, барем поводом неких важних питања. Најтеже је било увући Њу Делхи у овај блок, а Москва је постављање те велике фигуре на пацифичку шаховску таблу на страни САД пресрела буквално у последњем тренутку“.

       „После разговора Бајдена и Модија, уследила је можда досад најуспешнија посета руског председника Индији. У Путиновој пратњи били су министри одбране и енергетике. Потписани су савезнички споразуми. Овај маневар Русије сахранио је наде САД да ће Индију увући у савез англосаксонских земаља без Француске против Кине. Односно, наглашава Кедми, Русија је покопала наде Вашингтона јер његов нови војни блок не може ништа без блиских веза са Индијом. АУКУС је требало да буде близанац НАТО, али је већ потонуо у заборав. Као да се није ни родио“.

       Израелски експерт наглашава да САД трпе пораз за поразом, губећи утицај на међународној арени. У међувремену, Русија само јача своју позицију, неминовно стежући главног противника са свих страна.

       Познати московски историчар и експерт за међународне односе Андреј Фурсов сматра да се остварује пророчанство Хенрија Кисинџера да ће Сједињене Државе – због покушаја да себи и Западу потчине Русију - изгубити све што су стекле у годинама након распада СССР.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари