Макрон: Санкције које уводимо против Русије – немају ефекта

ЗАТРАЖИО ДА РЕВИЗИЈА ПОЛИТИКЕ ЕВРПСКЕ УНИЈЕ ПРЕМА МОСКВИ БУДЕ ОБАВЉЕНА ВЕЋ У ЈУНУ

* „Морамо редефинисати оквир наших односа ... Морамо утврдити средњорочну и дугорочну стратегију, с обзиром да безбедност у Европи пролази кроз захтеван дијалог са Русијом“     

_____________________________________________________________

       ЕМАНУЕЛ Макрон је оценио да је увођење преогресирајућих западних санкција против Русије поводом „замрзнутих конфликата“ неефикасно.

       Француски председник је истовремено открио да је званични Париз зато затражио ревизију политике ЕУ према Русији и да то буде обављено већ у јуну.

        Нагласио је да је Европској Унији потребно боље разумевање шта је руска стратегија у региону и шта треба да буде ефикасан одговор ЕУ“.

       Навео је да очекује да ће извештај о односима са Русијом бити представљен на самиту лидера ЕУ у јуну.

       „Морамо редефинисати оквир наших односа ... Морамо утврдити средњорочну и дугорочну стратегију, с обзиром да безбедност у Европи пролази кроз захтеван дијалог са Русијом. Морамо узети у обзир и тек релативну ефикасност мера које смо предузмали последњих година“, рекао је француски лидер.

       ЕУ је увела санкције Москви након поновног уједињења Крима и Севастопоља са Русијом16. марта 2014., а потом су економске санкције против Русије више пута продужаване.

       Санкције ЕУ против Русије на снази су до 23. јуна 2021. године.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари