Техеран тврди да су Израелци оружјем које је убило Фахризадеха управљали преко сателита

ДА ЈЕ ПО СРЕДИ „СВЕМИРСКИ АТЕНТАТ“ ПОТВРДИО ПОРТПАРОЛ ВОЈНОГ ВРХА ИРАНА РАМЕЗАН ШАРИФ

* Наводи се да је ирански атомски физичар, који је истовремено био и заменик министра одбране, убијен са 150 метара удаљености, али не открива да ли је преко сателита управљано митраљезом или нечим сличним...

________________________________________________________________

         У ИРАНУ сад тврде да је атомски физичар Мохсен Фахризадех, који је био и заменик министра одбране, убијен оружјем којим се управљало са сателита!

         Ово је прво објавила телевизија Al-Alam, која је блиска властима у Техерану, а неколико сати касније потврдио Рамезан Шариф, портпарол Корпуса чувара исламске револуције.

         Al-Alam се позвао на „сопствене изворе“, али ни ова телевизија ни Шариф нису навели којом врстом оружја је управљано преко сателита. Нити: чији је то био сателит и ко је њиме управљао?

         Фахризадех је убијен  у близини Техерана 27. новембра

         Према иранској државној новинској агенцији Фарс, на њега је пуцано са удаљености од 150 метара из оружја „уграђеног у аутомобил Нисан“.

         Међутим, не зна се да ли је то био митраљез или нешто друго. Можда и зато што је `Нисан` одмах пошто је Фахризадех убијен одлетео у ваздух.

         Иранске власти практично одмах су објавиле да  никаквих починилаца није било на месту злочина.

          Али, тврде да су већ утврдиле ко је планирао атентат и ко је све у њега био умешан.

         Техеран је претходних дана оптуживао Израел за убиство Фахризадеха.  као и забрањену (у Ирану) организацију Муџахедини иранског народа.

         Неки ирански званичници такође су указивали на умешаност у злочин Сједињених Држава и Саудијске Арабије.

         Ако се све ове коцкице склопе, Иран сугерише, односно (полу)тврди – да је сателит био израелски и да су преко њега нанишанили и ликвидирали Фахризадеха, а сами или уз асистенцију Американаца...

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари