Војни врх Јерменије тврди да су његове снаге у офанзиви у рату за Карабах

ПАШИЊАН ОБЈАВИО ДА СУ У ВАЗДУШНОМ ПРОСТОРУ ЈЕРМЕНИЈЕ ОБОРЕНА ЧЕТИРИ АЗЕРБЕЈЏАНСКА ДРОНА

* Заменик председника владе Јерменије Тигран АВИНИЈАН: Баку већ има 1.280 погинулих и  2.700 рањених војника. Азербејџан од почетка ратних дејстава, која је испровоцирао, 90 дронова, 12 хеликоптера, 181 тенк, три тешка бацача пламена и два вишецевна ракетна бацача „Смерч“

_________________________________________________________________

       СВА четири дрона која су ушла у ваздушни простор Јерменије - уништена су, изјавио је Никол Пашињан.

       Нагласио је да је ПВО Јерменије прво уништила три, а потом и четврти.

       Портпарол Министарства одбране Јерменије Арцрун Ованисјан апеловао је на становништво земље да не паничи због буке ракета ПВО.

       Пашињанов заменик Тигран Авинијан саопштио је да је у текућем јерменско-азербејџанском рату за Карабах Баку имао 1.280 погинулих и  2.700 рањених војника.

Губици Азербејџана - јерменска статистика

       Додао је да је Азербејџан од почетка ратних дејстава, која је испровоцирао, 90 дронова, 12 хеликоптера, 181 тенк, три тешка бацача пламена и два вишецевна ракетна бацача „Смерч“.

       Јерменске снаге преузеле су иницијативу на линији додира у Карабаху, саопштила је портпаролка војног врха у Јеревану Шушан Степањан.

       „Сада се дуж целе линије додика одвијају артиљеријске борбе различитог интензитета. Иницијатива на фронту је у рукама јерменских оружаних снага које ликвидирају непријатељске ватрене тачке“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари