Лондон назвао Русију „значајном претњом“ и главном метом својих специјалних служби

ЗАХАРОВА У ИМЕ МИНИСТАРСТВА ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА РФ: ТО ЈЕ РУСОФОБИЈА УКРАШЕНА ЛАЖИМА

* Британска влада подржала извештај парламентарног одбора за обавештајне послове и саопштила да намерава да разоткрије методе рада ГРУ“ (руске војне обавештајне службе)

* Владимир ПУТИН: Сви савршено добро знају да Русија неће никога напасти. Мит о руској претњи је измишљотина оних који желе да га уновче

_________________________________________________________________________

        БРИТАНСКА влада сматра Русију значајном претњом и главним приоритетом своје националне безбедности. Руска претња укључује конвенционално оружје, дезинформације, илегално финансирање и сајбер нападе.

        Влада у Лондону овако је одреаговала на извештај о Русији одбора парламента Велике Британије за обавештајне послове.

        Британска влада је такође саопштила да намерава да „разоткрије методе рада ГРУ“ (руска војна обавештајна служба).

        У парламентарном извештају се на исту тему наводи: „Користићемо читав низ алата за сузбијање претњи од стране ГРУ и уско сарађивати са нашим савезницима“.

        Владимир Путин је поводом оптужби на рачун Русије за наводно мешање у унутрашње ствари других држава рекао да се тако „прави спољни непријатељ са чијим постојањем се решавају унутрашња политичка питања“.

        Нагласио је да „сви савршено добро знају да Русија неће никога напасти“ и да је мит о руској претњи „измишљотина оних који желе да га уновче“.

        Портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија Захарова британски извештај је назвала „русофобијом украшеном лажима“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари