Saxo Bank за 2019. предвиђа почетак рецесије у Немачкој и соларну буру која ће хаварисати GPS

ПРОГНОЗИРА И ВАНРЕДНЕ ИЗБОРЕ У БРИТАНИЈИ НА КОЈИМА ЋЕ ПОБЕДИТИ ЛАБУРИСТИ

* Saxo Bank предвиђа да ће Apple купити компанију Илона Маска Tesla, а потом саградити неколико нових фабрика са амбицијом да постане водећи светски произвођач електричних аутомобила

________________________________________________________________________________

          ДАНСКА инвестициона банка - Saxo Bank – објавила је своју традиционалну предновогодишњу прогнозу збивања и промена за наредних 12 месеци.

          Сама је своја предвиђања за 2019-ту назвала „шокантним“, наглашавајући да то нису њене „званичне тржишне прогнозе“.

          Независно од овога, Saxo Bank предвиђа да ће Доналд Трамп сменити садашњег председника Система федералних резерви Џерома Пауела и да ће на његово место доћи председник Федералне резервне банке Минеаполиса, која је једна од 12 федералних резервних банана САД) Нил Кашкари.

         Данска банка процењује да ће због подизања референтне каматне стопе (са 2,25 на 2,5 одсто) после Нове године почети брзи пад америчке економије и тржишта акција, такав да се до лета акције могу наћи у „дубокој јами“ а доходност америчких државних обвезница почети да пада.

         Saxo Bank предвиђа да ће Apple купити компанију Илона Маска Tesla, а потом саградити неколико нових фабрика са амбицијом да постане водећи светски произвођач електричних аутомобила.

         Данци тврде да је сасвим могуће да ће бити уведен светски „транспортни порез“ на авионске карте и тонажу бродова. У вредности 50 долара на тону угљендиоксида испуштеног у атмосферу.

Седиште банке у Копенхагену

         Saxo Bank сматра да ће у Великој Британији доћи до ванредних избора на којима ће победити Лабуристичка партија, а њен лидер Џереми Корбин постати премијер. У овом контексту, не искључује да Корбин иницира нови референдума о Brexit-у.

         Аналитичари Saxo Bank предвиђају економску рецесију у Немачкој и неуспехе њене аутомобилске индустрије, која ће до краја 2018-те произвести 81 милион аутомобила, која даје 14 одсто ДДП земље.

         Saxo Bank указују да је 2019-те могућа моћна соларна бура која ће се обрушити на западну полулопту Земље и уништити већину вештачких сателита.

         То ће изазвати „неописиви хаос у транспорту и у елекртичној инфраструктури западних земаља које зависе од америчког навигационог система GPS.

         Губици компанија изнеће око 2 трилиона долара.

         Saxo Bank је прошле године прогнозирао да ће амерички Систем федералних резерви изгубити самосталност, да ће Кина прећи на петројуан и да ће се продубити раскол унутар политичких елита Европске уније.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари