Министарство иностраних послова Русије: Украјина наредних дана може почети велики напад на Донбас

У УКРАЈИНУ ВЕЋ СТИГЛИ БРИТАНСКИ И АМЕРИЧКИ СПЕЦИЈАЛЦИ ЗА ПРОВОКАЦИЈЕ КОЈИ СУ БИЛИ У СИРИЈИ

         МОСКВА не искључује могућност да армија Украјинне наредних дана започне у Донбасу ратна дејства великих размера – саопштило је Министарство иностраних послова Русије.

         Додатно је указало: „Кијев више и не скрива своје агрессивне намере. Сваког дана стижу новости да украјинска војска појачава своје активности дуж линије додира у Донбасу. Нарочито код Мариупоља и Горловке“.

         Врх Доњецке Републике упозорио је такође да се украјинска армија спремила борбена дејства против Донбаса „на широком фронту“ и може организовати провокацију на некој од хемијских фабрика на делу територије Донбаса под својпом контролом – да би имао повод за напад.

         За организацију провокације – упозорено је из Доњецка – Кијев може искористити пројектиле сличне онима који се производе у ДНР.

         Обавештајци Доњецке Републике већ су открили да су Украјину стигли припадници америчких и британских тајних служби који су деловали у Сирији у саставу „Белих шлемова“ и „прославили“ се организовање провокација у форми лажних хемијских напада, а и артиљеријских попут оног у сарајевској улици Васе Мискина.

         Армије Луганске и Доњецке Републике већ су у приправности . Јединице које држе прве линије бивших фронтова имају задатак да се држе 15-20 минута док се у борбу не укључе њихова тешка артиљерија, тенкови и вишецевни ракетни бацачи.

         Старешина јединице са видењо-снимка наглашава да она наспрам себе има  украјинску тенковску чету (10 тенкова) и артиљеријски батаљон.

   

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари