Трамп објавио да је могуће да ће одустати од већ припремљеног сусрета са Путином у Буенос Ајресу

ТО ЈЕ ЈЕДАН ОД СКРИВЕНИХ МОТИВА УКРАЈИНСКОГ СЛАЊА РАТНИХ БРОДОВА У РУСКИ ДЕО АЗОВСКОГ МОРА

* Нове санкције против Русије већ је затражио пољски председник Анджеј Дуда. Са истим захтевом је иступио високи функционер партије Ангеле меркел Норберт Ретген. А убрзо – и државни врх Естоније

_____________________________________________________________________________

         АМЕРИЧКЕ марионете у Кијеву добро су знале због чега шаљу три мала ратна брода у руске територијалне воде у Азовском мору.

         Први мотив је испливао на површину одмах: подићи рејтинг Петру Порошенку који до „азовске провокације“ није имао никакве шане на председничким изборима заказаним за 31. март 2019-те, аи створити стартну претпоставку да ти избори буду одложени.

         Други се разоткрио синоћ.

         Доналд Трамп је – у интервјуу The Washington Post – рекао да је могуће да ће отказати сусрет са Владимиром Путином планиран у време самита Г-20 у Буенос Ајресу. Због – погодили сте! – „заробљавања украјинских бродова у Креченском мореузу“.

         „То може бити пресудно. Можда ћу, додао је амерички председник, одустати од тог сусрета. Не свиђа ми се та агресија. Ја уопште не желим агресију“.

         Трамп је нагласио да од америчке шпијунаже чека „подробан извештај о инциденту“.

         Москва је званично објавила да су три поменута украјинска брода била дошла на 20 километара од руске обале и да су се у моменту заустављања и заробљавања налазила целих 50 километара од „линије пролаза бродова испод кримског моста“.

         Упркос овоме, Стејт департман је од „европских савезника“ затражио да јаче подржавају Украјину“ и пооштре већ уведене антируске санкције.

         У санкцијама је скривен још један мотив азовске провокације.

         Нове санкције против Русије већ је затражио пољски председник Анджеј Дуда.       

         Са истим захтевом је иступио високи функционер партије Ангеле меркел Норберт Ретген. А убрзо – и државни врх Естоније.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари