The Telegraph: Од Меј њена партија тражи обећање да ће се повући 2019, ако одбије – биће одмах смењена

ИМА И МИНИСТАРА КОЈУ СУ ЗА ЊЕН ОДЛАЗАК СА ОБЕ ФУНКЦИЈЕ 2020.

* Шансе да наследе Терезу Меј дају се министру унутрашњих послова Саџиду Џавиду, шефу дипломатије Џеремију хантеру, министру за Брегзит Доминику Рааду, министру за међународни развој Пенију Мордонту и бившем министру унутрашњих посњлова Емберу Раду

______________________________________________________________________________

         ЧЛАНОВИ британске владајуће Конзервативне партије почели су дебату о уклањању Терезе Меј за положаја лидера странке и премијер – објавио је лондонски The Telegraph.

         Навео је да ће ово уследити ако Меј не пристане да сам поднесе оставку пре наредних избора у странци који ће се одржати најкасније 2022-ге.

         Најутицајнији чланови конзервативаца оптужују Меј, поред осталог, за „ужасну изборну кампању 2017-те“ која је партију лишила већине у парламенту.

         Тврде да је Конзервативној партији потребан „нови лидер са свежим идејама“ јер ће само тако моћи да се супротстави Лабуристичкој партији и њеном лидеру Џеремију Корбину.

         The Telegraph је објавио да се разилазе мишљења о року у којем Меј мора да се повуче.

         Део министара-конзервативаца сматра да се она мора одмах повући са обе функције, тачније – чим Британија 29. марта 2019-те напусти Европску унију.

         Други министри су за 2020-ту. Под условом да Меј на следећем конгресу торијеваца објави да ће се повући у договореном року.

          The Telegraph тврди да Меј у сопственој влади још увек има „шачицу присталица“ који сматрају да је она у стању да оствари добре резултате на наредним изборима.

         Већина у британској влади ипак сматра да Меј треба да премијерски положај уступи „новој политичкој фигурни“.

         Међутим, доста је јака струја која је уверена цда наледник Меј никако не треба да буде донедавни шеф дипломатије Борин Џонсон, а ни шеф лобија евроскептика Џејкоб Рис-Мога..

         Шансе да наследе Меј дају се министру унутрашњих послова Саџиду Џавиду, шефу дипломатије Џеремију хантеру, министру за Брегзит Доминику Рааду, министру за међународни развој Пенију Мордонту и бившем министру унутрашњих посњлова Емберу Раду.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари