У САД пред појавом „документарни“ филм у којем се тврди да је Трамп већ деценијама Путинова марионета

ГРУПА СЕНАТОРА ЖЕЛИ ДА ОБАВЕЖЕ ШПИЈУНАЖУ САД ДА УТВРДИ ЛИЧНО БОГАТСТВО РУСКОГ ЛИДЕРА

* Лист Variety је објавио да се филм зове „Активне мере“ и цитира ове речи његовог режисера Џека Брајана: „Када почињали да снимамо филм, мислили смо да ћемо наћи скандалозне факте о Путину и Трампу, а на крају смо открили највећу претњу америчкој демократији за последњих сто година“

_______________________________________________________________________________________

        ГРУПА америчких сенатора, која ће покушати да кроз Конгрес САД прогура нове антируске санкције, за које се надају да ће за Москву бити „удар из самог пакла“, и размахала се и размаштала.

         Објавила је да ће предложити Конгресу и да изгласа налог директору Националне обавештајне службе, у чијем саставу је и CIA, да сачини „списак олигарха и страних политичара који су најближи Владимиру Путину“. Други део истог налога америчкој обавештајној заједници – како прижељкују – био би: процена“финансијског стања и актива руског лидера и чланова његове породице“.

         У једном од чланова правног акта који је група предложила наглашава се: „Директор Националне обавештајне службе дужан је да најкасније кроз 180 дана представи надлежним конгресним комитетима детаљан извештај о личном богатству и активима председника Русије Владимира Путина“.

         Група инсистира да тај извештај не буде тајни, али допушта да може имати „тајне прилоге“.

         Аутор предложеног текста је сенатор-демократа Роберт Менендес (држава Њу Џерси), а коаутори су Линдси Грејем (републиканац из Јужне Каролине), Џон Мекејн (републиканац из  Аризоне), Кори Гарднер (републиканац из Колорада), Бен Кардин (демократа из Мериленда) и Џин Шахин (демократа из Њу Хемпшира).

         Група је своје предлоге већ упутила спољнополитичком комитету Сената САД. Међутим, ово није једини доказ да русофоби и политички противници Доналда Трампа не мирују.

         Лист Variety је објавио да ће се у САД  31. августа појавити наводно документарни филм „Активне мере“ у којем се наводно „разоткрива вишегодишња повезаност између Доналда Трампа и Владимира Путина“.

         Исто издање наводи да ће се у филму појавити и чињенице које потврђују мешање Русије у председничке изборе у САД на којима је Трамп победио Хилари Клинтон.

         Режисер филма Џек Брајан већ је стигао да изјави да је Трамп „Путинова марионета већ неколико деценија“.

         Изговорио је и да Путин 30 година води „тајну политичку игру помоћу кибернетичких напада, пропаганде и корупције“.

         Амерички медији преносе да су у филм укључени и делови разговора са Мекејном, Хилари Клинтон, бившим амбасадором САД у Москви Мајклом Мекфолом и представницима америчких тајних служби.

         Variety  наводи и ове Брајанове речи:

         „Када почињали да снимамо филм, мислили смо да ћемо наћи скандалозне факте о Путину и Трампу, а на крају смо открили највећу претњу америчкој демократији за последњих сто година“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари