Кардинал Пуљић: Европа не разуме шта значи живети са исламским радикализмом

ИТАЛИЈАНСКА АГЕНЦИЈА ACS: БиХ ЈЕ ДОБРО ПОЗНАТА КАО ЕВРОПСКА КАПИЈА ЗА РАДИКАЛНИ ИСЛАМ“

* „У БиХ улазе велике инвестиције арапских земаља да се граде џамије и цела насеља у којима живе људи који долазе из тих држава“

_________________________________________________________________________________

         „ЕВРОПА мора поново открити своје корене, свој хришћански идентитет, а само на такав начин неће страховати од исламског радикализма“, рекао је Врхбосански кардинал Винко Пуљић говорећи за италијанске медије.

         Пуљић је поново устврдио да у Босну и Херцеговину „долазе велике инвестиције из арапског света за изградњу џамија“, преноси Независни истраживачки центар НИЦК.

         „Имамо велике инвестиције арапских земаља да се граде џамије и цела насеља у којима живе људи који долазе из тих држава. Са словенским муслиманима имамо добре односе, али са радикализованим исламистима који долазе из арапског света је тешко разговарати. Изнад свега, јер на политичком нивоу они игноришу наше присуство“, рекао је Пуљић за италијански ACS.

         Кардинал је устврдио да је католичка заједница у БиХ све мања те „не ужива иста права као и други грађани“.

Агенција ACS у тексту тврди да је БиХ „добро позната као капија за радикални ислам који се шири на целом Старом континенту“.

         „Нажалост, Европа не познаје ислам добро и не разуме шта значи живети раме уз раме са исламским радикализмом“, рекао је Пуљић.

         http://kliker.info/kardinal-puljic-u-italiji-evropa-ne-razumije-sta-znac...

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари