The Independent: Поморске снаге САД, Британије и Француске већ на позицијама за напад

У ШПИЈУНИРАЊУ РУСКИХ БАЗА У СИРИЈИ УЧЕСТВУЈЕ СЕДАМ АМЕРИЧКИХ ИЗВИЂАЧКИХ АВИОНА

        ДОБРО обавештени лондонски The Independent објавио је да се оружане снаге „западних савезника, Сирије и Русије спремају за ратна дејства“ јер „ракете могу полетети у најскорије време“.

        Исти лист наводи: „Војне снаге Велике Британије, Француске и САД већ су на месту за наношење удара по објектима сиријског режима, а други део њихових снага иде ка предвиђеним позицијама“.

        The Independent још наводи: „Сиријске владине снаге се спремају за одбрану, а Русија саопштава да ће предузети мере да заштити свој персонал в Сирији, што повећава вероватноћу сукоба између руских и западних снага“.

        Агенције специјализоване за ту врсту мониторинга објавиле су да чак седам америчких шпијунско-извиђачких авиона на смену „дежура“ у ваздушном простору изнад источног Медитерана - наспрам руских база Хмејмим (авио) и Тартус (поморска).

​        Наводно се ради о шест противподморничких патролних авиона ратне морнарице САД типа P-8A Poseidon, који „на задатак“ долећу из своје авио-базе Сигонела на Сицилији,.

        Седми је авион за радиоелектронско извиђање EP-3E Aries II, који узлеће са Крита.

        Трамп је Сирији и Русији „обећао“ ударе „лепим и паметним“ америчким ракетама.

        Амерички телеканал CNBC објавио је да ће на удару бити два сиријска војна аеродрома, један истраживачки центар и „фабрика бојних отрова“. Укупно - осам циљева.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари