Обамин саветник за Сирију: Ракетни удари ће почети највероватније пред зору

БЕЛА КУЋА ДОПУШТА МОГУЋНОСТ И УДАРА ПО РУСКИМ СНАГАМА У СИРИЈИ

  • Симптоматично је да је директор Агенције Пентагона за противракетну одбрану Самјуел Гривз баш усред овог закувавања поводом Сирије изјавио да Сједињене Државе брину нови видови руског стратешког наоружања

          УДАР Сједињених Држава по Сирији може се догодити већ у наредним сатима – изјавио  је експерт Атлантског савета Фредерик Хоф, саветник Барака Обаме за Сирију.

          „Претпостављам да ће већ ноћас крстареће ракете бити лансиране на Сирију. Могуће је да то не буде само на један циљ. Вероватно време је између 20 и 22 сата (између 2 и 4 сата иза поноћи по средњеевропском времену)“.

          Хоф ја истовремено указао да је још важније оно што може уследити иза ракетног удара:

          „Ако се све сведе на један удар, ма како моћан био, ништа се нарочито неће десити. Са таквим удартом САД неће ништа добити“.

          Портпаролка Беле куће Сара Сандерс изјавила је САД не искључују ни могућност удара по руским снагама у Сирији. Притом је истакла:

          „То значи да се све варијанте развоја догађаја узимају у обзир“.

          Додала је да је америчка шпијунажа прибавила доказе да су Русија и Сирија одговорне за „хемијски напад у Думи“.      

          Сандерс је навела и да су удари по Сирији „једна од варијанти развоја догађаја“ и да Доналд Трамп од удара још може и одустати.

          Према њеним речима, консултације поводом Сирије још трају у америчком државном и војном врху.

          Симптоматично је да је директор Агенције Пентагона за противракетну одбрану Самјуел Гривз баш усред овог закувавања поводом Сирије изјавио да Сједињене Државе брину нови видови руског стратешког наоружања.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари