Трамп казнио непослушне Уједињене нације са 285 милиона долара

„ИСТОРИЈСКА ОДЛУКА“ ОДМАХ ПОШТО СЕ ГС УН УСПРОТИВИЛА БЕЛОЈ КУЋИ ПОВОДОМ ЈЕРУСАЛИМА

  • ФАКТИ: Може Вашингтон колико му је воља да ово назива принципијелном и „историјском одлуком“ - чињеница је да је ово приземна и директна освета непослушној већини у Генералној скупштини Уједињених нација. Док је већина била послушна и гласала за све што је Сједињеним Државама било потребно - ударајући печате који су били потребни америчкој хегемонији - Бела кућа и Стејт департман нису жалили новац за Уједињене нације. А ево: чим је већина изашла испод контроле - уследила је казнена мера. Овако то раде Американци. Нису се они променили, само су околности такве да се коначно боље види какви су...

        АМЕРИЧКА влада саопштила је да је договорила смањење доприноса буџету Уједињених нација за више од 285 милиона долара у фискалној 2018-19 години.

        Како је наведено, то смањење ће се односити на управљање и подршку УН.

        Америчка амбасадорка при УН Ники Хејли рекла је јуче да су „неефикасност и претерано трошење УН добро познати“ и додала да САД више неће дозволити да се искоришћава „великодушност америчког народа или да трошење буде неконтролисано“.

        Она је навела да је реч о историјској одлуци, која поред многих других мера ради веће ефикасности Уједињених нација, представља „велики корак у добром правцу“.

        Објава смањења учешћа САД у буџету УН уследила је након што је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом осуђују одлуку америчког председника Доналда Трампа да призна Јерусалим само за израелску престоницу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари