Украјински експерт усред Кијева на руском језику прориче распад - Украјине

ДИРЕКТОР ИНСТИТУТА ГЛОБАЛНИХ СТРАТЕГИЈА: РАСПАД ЈЕ НА СВЕ СТРАНЕ - РЕЖИМ ЈЕ У АГОНИЈИ

          УКРАЈИНА нема бољих института од Института глобалних стратегија, нити бољих експерата од његовог директора Вадима Карасјова. Ако и има – за набрајање су превише и прсти једне руке.

          С обзиром на ово, додатно добија на тежини то што је управо Карајсов – усред Кијева – упозорио да Украјину у 2018-ој не чека ништа добро јер ће се суочити и са агонијом режима Петра Порошенка и са „распадом државности“.

          „Распадаће се власт. Распадаће се политички систем. Распадаће се државност. Можда би спас били превремени избори. Макар парламентарни“.

          Карасјов је указао да украјински министар финансија и државни тужилац један другом јавно говоре „ти си корупционаш“, па наставио:

          „То је агонија режима! Шта ту још није јасно?! Ако државни тужилац још минитру финансија говори да је `јарац`, а и он њему да је `јарац` - може ли то другачије да се разуме?!

          Карасјов је оценио да се Украјина „срозала испод сваког нивоа“ и његова земља још мора „преживети крај 2017-те“ и да је – док се то не догоди – прерано да се праве прогнозе за 2018-ту годину.

          На крају је изговорио још једну опомену:

          „По одлуци британског суда хапсе се милијарде долара нашег олигарха Коломојског. Хапси се и новац Григоришина. Слушаш сваки дан такве новости и мислиш: ово је крај, даље и ниже од овога не може. А показује се да може. Ми падамо, и падамо, и падамо. Ово је заиста агхонија режима“.

          Одређену пикантност све овоме даје и чињеница да је Карасјов све ово изговорио на руском језику.

          Усред русофобског политичког Кијева који је под америчком контролом.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари