Ричард Полсон: Мушкарци ће врло брзо моћи да рађају децу, али само на – царски рез

ШЕФ АМЕРИЧКОГ ДРУШТВА ЗА РЕПРО-МЕДИЦИНУ УВЕРЕН ДА ЋЕ И ЊИМА МОЋИ ДА СЕ ПРЕСАЂУЈЕ МАТЕРИЦА

  • Засад се зна за само девет успешних пресађивања материце у свету и то – женама. Др Полсон верује да нерешивих проблема више нема и да ће мушкарци са трансплантираним материцама - да би могли „изнесу трудноћу“ -  морати да прођу обавезну хормоналну терапију

          ПРЕДСЕДНИК Америчког друштва за репродуктивну медицину Ричард Полсон изјавио је да ће мушкарци врло брзо моћи да рађају децу!

          Те његове речи цитирао је британски лист The Independent и навео:

          „Полсон тврди да ће пресађивање материце ускоро бити доступно не само женама него и мушкарцима. Верујем да ће потражња за тим операцијама бити значајна“.

          Полсон је уверен да то неће бити повезано само са порастом броја трангендера и популарношу операција које обезбеђују промену пола:

          „То ће постати могуће, усковно говорећи, већ сутра. Постоје одређене тешкоће, али не идим озбиљне проблеме који би ту процедуру и операцију учинили немогућим“.

          Британски лист преноси да је Полсон све ово рекао на скупу специјалиуста за репродуктивну медицину који је одржан у америчком граду Сан Антонио у Тексасу.

          Додатно је упозорио да ће они којима буде пресађена материца морати да рађају помоћу царског реза и да ће да би могли „изнесу трудноћу“ пролазити обавезну хормоналну терапију.

          Засад се зна за само девет успешних пресађивања материце у свету.

          Само женама.

          Водећим стручњацима за такве операције сматрају се шведски лакари.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари