Тилерсон: Имамо два или три канала да причамо са врхом Северне Кореје и ми - причамо са њима“

ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР САД СРЕО СЕ У ПЕКИНГУ СА СИ ЂИНПИНГОМ И ШЕФОМ КИНЕСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ ВАНГ ЈИЕМ

Тилерсон са Ванг Јием у Пекингу

        СЈЕДИЊЕНЕ Државе имају „канале комуникације“ са Северном Корејом и испитују вољу владе у Пјонгјангу да разговара о нуклеарном програму, рекао је данас у Пекингу државни секретар САД Рекс Тилерсон.

        „Постављамо питања. Имамо своје линије комуникације са Пјонгјангом, нисмо у потпуном мраку. Имамо отворена два или три канала комуникације“, рекао је Тилерсон новинарима.

        Он је навео да САД „испитују терен“ и поручио новинарима да „остану пажљиви“. „Можемо да причамо са њима и причамо с њима“, навео је Тилерсон.

        Тилерсонова изјава долази у јеку веома агресивних изјава председника САД Доналда Трампа и севернокорејског лидера Ким Џонг Уна.

        Државни секретар се данас састао са кинеским председником Си Ђинпингом и министром спољних послова Ванг Јием, у оквиру посете која припрема посету Трампа Кини у новембру, али се бави и питањем Северне Кореје.

        Тилерсон је навео да Кина, главни савезник и економски партнер Северне Кореје, није посредник у контактима Вашингтона и Пјонгјанга.

        Нешто раније, севернокорејска државна организација за инострану пропаганду назвала је Трампа „старим психопатом“ на „самоубилачкој мисији изазивања нуклеарне катастрофе која ће од Америке направити океан ватре“.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари