Асанж: Почео је први интернет-рат - води се између Каталонаца и Шпаније

„ОВО ЈЕ ПОСЛЕ ПАДА БЕРЛИНСКОГ ЗИДА НАЈВЕЋИ КОНФЛИКТ НА ЗАПАДУ ИЗМЕЂУ НАРОДА И ДРЖАВЕ“

        ПОЧЕО је и у току је први интернет-рат - објавио је Џулијан Асанж.

        И одмах прецизирао: „Води се између Каталонаца и Шпаније. Влада и народ Каталоније користе интернет за организовање свог референдума о независност, а шпанске тајне службе све то гуше, чак и друге телекомуникације, и уводе цензуру“.

        Оснивач WikiLeaks овоме је још додао:

        „Ово је после пада Берлинског зида највећи конфликт на Западу између народа и државе. Интернет-рат у Каталонији само је део тог конфликта“.

        Асанж је позвао све своје „пратиоце“ да на свим платформама као место где се налазе означавају Барселону да би, како је нагласио, „продемонстрирали солидарност са Каталонцима“.

        Указао им је да ће на тај начин помоћи Каталонцима да се заштите од „агресивне присмотре и цензорских напада иза којих стоји шпанска служба државне безбедности“.

        Полиција на целој територији Каталоније добила је наредбу да блокира сва могућа гласачка места и одузме гласачке листиће и тако онемогући „референдум независности“.      

         Шпанска влада саопштила је данас да је полиција затворила 1.300, од 2.315 школа у Каталонији које су биле припремљене као гласачке јединице на референдуму о независности Каталоније, који званични Мадрид не признаје. Извор из шпанске владе изјавио је да су породице окупирале 163 школе које су означене као биралишта, преноси Ројтерс.

         Шпанска полиција упала је данас у телекомуникациони и технолошки центар каталонске владе, јављају новине „Вангардија” позивајући се на тврдње радија „РАЦ1”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари